Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


36564 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014
16:40

Καθημερινά πολλοί συνδημότες μας επικοινωνούν μαζί μου και με προτρέπουν να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά θέτοντας υποψηφιότητα και στις προσεχείς εκλογές. Σας ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας, την αγάπη σας, την εμπιστοσύνη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου και για τη στήριξή σας. Εκτιμώ το γεγονός ότι πολλοί από εσάς με ενθαρρύνετε να διεκδικήσω και αξιώματα υψηλότερα από αυτό του δημοτικού συμβούλου.

Κατά τα οκτώ χρόνια της θητείας μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, θέλω να πιστεύω ότι τίμησα τους συνδημότες μου, είτε αυτοί με ψήφισαν είτε όχι, και συνέβαλα στο μέτρο του δυνατού στην ορθή λειτουργία του Δήμου μας.

Για να ασχοληθεί σήμερα κανείς σοβαρά με τη διοίκηση ενός δήμου, ειδικά μετά από τη μεγάλη διεύρυνση των δήμων με το σχέδιο «Καλλικράτης», θα πρέπει να αφιερώνει πάρα πολλές ώρες και να καταβάλλει μεγάλη ψυχική και πνευματική προσπάθεια καθημερινά. Αυτό σημαίνει πρακτικά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ότι δεν θα μπορεί να εργάζεται πουθενά αλλού και ότι θα πρέπει να λύσει ή να έχει ήδη λύσει με διαφορετικό τρόπο τα οικονομικά του ζητήματα. Οι μεγάλες και διαρκείς ανακατατάξεις στο χώρο των οικονομικών-φορολογικών εξελίξεων, δηλαδή στον τομέα του επαγγέλματός μου, ο φόρτος της εργασίας μου και η ευθύνη που οφείλω να δείχνω απέναντι σε όσους με εμπιστεύονται, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω στην παρούσα φάση τον απαιτούμενο χρόνο για τη σοβαρή ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου μας.

Αν προσπαθήσω να ισορροπώ μεταξύ λογιστικού γραφείου και δημαρχίας ασκώντας αμελώς τα καθήκοντά μου λόγω έλλειψης χρόνου, απογοητεύοντας αυτούς που θα με εμπιστευθούν είτε στον έναν είτε στον άλλο τομέα και προσπαθώντας να βρίσκω δικαιολογίες απέναντι σε όλους, θα είναι σαν να βοηθώ στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επαγγελματιών πολιτικών, ανεύθυνων και αποτυχημένων, σαν αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ και από τους οποίους θέλουμε όλοι να απαλλαγούμε. Για τους λόγους αυτούς, η συνείδησή μου μού επιβάλλει να μην συμμετάσχω στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Όπως είχα υποστηρίξει και παλαιότερα, θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν αξία στις θέσεις και όχι οι θέσεις στους ανθρώπους. Το να καταλάβω λοιπόν ένα δημοτικό αξίωμα, αν και αντιλαμβάνομαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσω να το υπηρετήσω επάξια, απλώς και μόνο για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε εμένα αλλά ούτε και εσάς.

Αξιολογήστε το άρθρο 
16 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1328 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014
14:21


Ύστερα από τέσσερα περίπου χρόνια διαρκούς ενημέρωσης του blog αποφάσισα την (προσωρινή ή οριστική θα το δείξει ο χρόνος) διακοπή της λειτουργίας του καθώς η διαχείριση ενός ποιοτικού blog απαιτεί χρόνο, τον οποίο αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να διαθέσω κυρίως λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Οι αλλαγές των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να απαιτείται ολοένα και περισσότερος χρόνος για τη μελέτη και την ερμηνεία τους (ενδεικτικά να αναφερθεί ότι εντός του 2013 τα Υπουργεία Οικονομικών, Απασχόλησης και Ανάπτυξης εξέδωσαν περισσότερες από 2.000 Αποφάσεις – Εγκυκλίους και ψήφισαν 67 Νόμους με διατάξεις που σχετίζονται με το επάγγελμα του Οικονομολόγου – Λογιστή). Την ίδια ώρα διαρκώς προκύπτουν και νέες υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους, τις οποίες καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε εμείς οι λογιστές. Επίσης, εργασίες που εκτελούνταν μέχρι πρόσφατα από υπηρεσίες του Δημοσίου, πλέον έχουν μεταφερθεί στα λογιστικά γραφεία. Επιπλέον, ολοένα και περισσότεροι συντοπίτες μας και όχι μόνο απευθύνονται στο λογιστικό μας γραφείο για την φορολογική – λογιστική υποστήριξή τους. Αυτό επαγγελματικά είναι ευχάριστο πλην όμως οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν είναι δυνατό να συμβαδίζουν διαρκώς με την ποιοτική διαχείριση του blog.

Η απορρόφηση των δυνάμεων και του χρόνου από τις φορολογικές εξελίξεις είναι ολοκληρωτική, προκειμένου να παρέχονται από το γραφείο ποιοτικές υπηρεσίες, οπότε η αφοσίωση στον επαγγελματικό στίβο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική…

Το blog αρχικά θα παραμείνει «στον αέρα» καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ανατρέχουν στις εκατοντάδες αναρτήσεις του, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τον τόπο μας, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν είτε για απλή ενημέρωση είτε για την εκπόνηση κάποιας εργασίας ή οπουδήποτε αλλού.

Το koufalia.capitalblogs.gr κατά τη διάρκεια του τετραετούς βίου του αγκαλιάστηκε τόσο από τους κατοίκους των Κουφαλίων όσο και από Κουφαλιώτες που ζουν σε άλλα σημεία της χώρας μας και του εξωτερικού αλλά και από πολλούς συνδημότες μας εκτός Κουφαλίων. Η επισκεψιμότητά του μάλιστα ήταν τέτοια που πολλές φορές δίνοντας στη μηχανή αναζήτησης της google τη λέξη Κουφάλια το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανιζόταν ήταν το koufalia.capitalblogs.gr.

Ευχαριστώ λοιπόν όλους όσους αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθειά μου είτε ως επισκέπτες – αναγνώστες του blog είτε στέλνοντάς μου υλικό για ανάρτηση.

Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε την εμπειρία αυτή ακόμη πιο δυνατά.


Φιλικά
Κώστας Πλαγάκος

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1091 αναγνώστες
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013
10:16

Διανέμεται μέσω ΕΛ.ΤΑ. αυτές τις ημέρες στα καταστήματα και τα νοικοκυριά των Κουφαλίων διαφημιστικό μου ημερολόγιο με χρήσιμες πληροφορίες για την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2014. Ακολουθεί ανάρτηση των δύο όψεων του Ημερολογίου. 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
875 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013
12:26

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1144 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013
09:17

Αξιολογήστε το άρθρο 
14 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 113123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις