Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


1695 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013
18:41

Cyber BULLYING (Διαδικτυακός Εκφοβισμός)

Της Ευαγγελίας Γαζιάλη – Δορούκα, ιδιοκτήτριας του Κέντρου Πληροφορικής Net Line στα Κουφάλια

Με τον όρο Cyber Bullying αναφερόμαστε στον εκφοβισμό με τη χρήση ψηφιακών συσκευών κυρίως του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων, όπου εμπλέκονται ανήλικοι κυρίως μαθητές και μπορεί να γίνεται ενδοσχολικά ή εξωσχολικά. Αν έστω και ένα μέλος, θύτης ή θύμα είναι ενήλικας τότε αναφερόμαστε στον όρο παρενόχληση, θέμα, που προς το παρόν δεν θα μας απασχολήσει.
Η μέθοδος που συνήθως ακολουθήται από τους δράστες για να εκφοβίσουν το θύμα είναι:
• Επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων e-mails ή μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου με προσβλητικό ή τρομοκρατικό περιεχόμενο
• δημοσίευση προσβλητικών, ρατσιστικών σχολίων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης
• Ανάρτηση προσωπικών πληροφοριών, φωτογραφιών, βιντεοσκοπημένο περιεχόμενο στo διαδίκτυο
• Δημιουργία ψεύτικου προφίλ με στοιχεία του θύματος ώστε να παραπλανήσουν άλλους για την εικόνα του θύματος
Οι μαθητές που στοχοποιούνται ευκολότερα είναι άτομα που ξεχωρίζουν είτε εμφανισιακά είτε πνευματικά ή διακρίνονται για κάποια επίδοσή τους.
Τα άτομα που εμπλέκονται μπορεί να έχουν το ρόλο του θύτη, του θύματος ή του παρατηρητή.
Ο μαθητής ως θύτης: θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε μια ομάδα και χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα και επιπολαιότητα. Δεν τον ενδιαφέρει για τον πόνο, κυρίως ψυχολογικό, που θα προκαλέσει στο θύμα και διασκεδάζει βλέποντας το θύμα να υποφέρει. Ενδέχεται να εμπλέξει και άλλα άτομα ως «εκφοβιστές» προκειμένου να αποκτήσει οπαδούς.
Ο μαθητής ως θύμα: είναι συνήθως εσωστρεφής χαρακτήρας, δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αποσύρονται κλαίγοντας, είναι αγχώδης και έχουν μια παθητική στάση στα γεγονότα.
Ο μαθητής ως παρατηρητής: είναι το τρίτο πρόσωπο που παρακολουθεί τα γεγονότα αλλά συνήθως δεν αντιδρά, είτε, διότι δεν θέλει να εμπλακεί είτε γιατί φοβάται τα αντίποινα.
Ένα θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού ταλαιπωρείται και επιβαρύνεται ψυχικά γι’ αυτό χρειάζεται ανθρώπους δίπλα του να το πιστέψουν και να το στηρίξουν δεδομένου ότι τα όσα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν μόνιμα και εξακολουθούν να το ταλαιπωρούν ακόμη και όταν αυτό το φαινόμενο τυπικά λήξει.
Προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους απειλές θα πρέπει όλοι οι γονείς να συζητάμε με τα παιδιά μας να τους ρωτάμε αν γενικά έχει πέσει στη αντίληψή τους κάτι παρόμοιο που να αφορά όχι απαραίτητα τους ίδιους αλλά ίσως κάποιο φίλο ή συμμαθητή τους , να ζητάμε τη γνώμη τους για τέτοιου είδους συμπεριφορές ώστε να διαπιστώσουμε έγκαιρα αν το παιδί μας εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις ως θύτης, θύμα ή παρατηρητής, προκειμένου να το βοηθήσουμε να βγει από μια τέτοια κατάσταση. Κυρίως, όμως, οι γονείς θα πρέπει να προσπαθήσουν όσο είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν ψηφιακά ώστε να μπορούν να παρακολουθούν διακριτικά τα προφίλ των παιδιών τους στους διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπου συνήθως αναπτύσσονται τέτοιου είδους φαινόμενα.
Αν υποπέσει στην αντίληψή μας ότι το παιδί μας απειλείται ή εκφοβίζεται μπορούμε να επικοινωνήσουμε στη γραμμή βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου “ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ” τηλέφωνο χωρίς χρέωση 800 11 800 15 ή στο email: help@saferinternet.gr

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
668 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013
21:12

 

Η Δντρια κ. Σαμαρά Ευφροσύνη και ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου συγχαίρουν τους παρακάτω μαθητές των ειδικοτήτων Πληροφορικής, Οικονομίας & Διοίκησης και Ηλεκτρολογίας για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 και τους εύχονται καλή πρόοδο στις νέες τους Σχολές.

 

 

 Επώνυμο

 

Όνομα

 

Τομέας

 

Σχολή Επιτυχίας

 

Ίδρυμα

                     ΓΗΡΕΑΔΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ

Οικονομίας &
 Διοίκησης

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ )

ΤΕΙ ΔΥΤ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

         ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Πληροφορικής

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)

ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ

   ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πληροφορικής

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΚΑΒΑΛΑ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)

ΤΕΙ ΑΝΑΤ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΕΛΙΔΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Πληροφορικής

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΣΕΡΡΕΣ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

ΜΠΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ

Οικονομίας &
 Διοίκησης

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ )

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

ΜΠΟΥΔΟΥΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οικονομίας & Διοίκησης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)

ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ

ΣΤΕΡΓΙΑΔΟΥ

ΕΛΛΗ

Πληροφορικής

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΛΑΡΙΣΑ) (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:1. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Τ.Ε. 2. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Τ.Ε. 3. ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Τ.Ε.)

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΖΕΛΕΠΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ηλεκτρολογίας

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Τ.Ε. (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Επίσης, με αφορμή την έναρξη του Σχολικού Έτους 2013-2014, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Αγίου Αθανασίου εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν τη συμπαράστασή τους "στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των ειδικοτήτων τους, παρότι στο σχολείο μας δεν καταργήθηκε καμία ειδικότητα και η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά ".

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
800 αναγνώστες
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013
19:12

Ζητούνται εκπαιδευτικοί Πανεπιστημιακής κατάρτισης με προυπηρεσία  1) Αγγλικών 2) Γερμανικών 3) Ελληνικής Φιλολογίας 4) Θετικών Επιστημών  και 5) δάσκαλοι  με διάθεση για επαγγελματική ανάπτυξη σε οργανωμένο εκπαιδευτικό κέντρο στα Κουφάλια. Αποστολή  e-mail στο:sfetoudi@pel.forthnet.gr ή στο: n.sfetoudi@gmail.com -τηλ.2391053324/21258 -κιν.6976205410 & 6973418760 - www.sfetoudi.gr

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
925 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013
12:18

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Ακολουθούν οι δύο όψεις του φυλλαδίου  μέσω του οποίου ο Όμιλος μας καλεί να συμετάσχουμε στην αιμοδοσία του επόμενου Σαββατοκύριακου. Να σημειωθεί ότι στην Τράπεζα Αίματος του Ομίλου συμμετέχουν σταθερά περισσότεροι από 150 εθελοντές αιμοδότες όπως επίσης και το γεγονός ότι η διαχείριση των φιαλών αίματος γίνεται από την διοίκηση του Ομίλου με πλήρη διαφάνεια και αξιοπιστία. 

Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
962 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013
22:57

Το παρακάτω άρθρο μου δημοσιεύτηκε σήμερα στο γνωστό blog taxalia.blogspot.com/ και συγκεκριμένα εδώ: taxalia.blogspot.com/2013/08/blog-post_5990.html

 

Η υποκρισία του πολιτικού μας συστήματος συνεχίζεται ακάθεκτη: Αποφασίζουν την επιβολή υψηλών προστίμων σε όσους απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό την ώρα που η μαύρη εργασία οργιάζει στα βουλευτικά και πολιτικά γραφεία

 

Γράφει ο Κώστας Πλαγάκος (plagakos@yahoo.gr) , Οικονομολόγος – Λογιστής και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκηδόνος

 

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας θα επιβάλλουν στους εργοδότες υψηλά πρόστιμα μέχρι και 10.550 ευρώ, εάν διαπιστωθεί ότι απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους. Πρόκειται για την πολλοστή παράβαση που τιμωρείται με υψηλό πρόστιμο.

Ασφαλώς, η ανασφάλιστη εργασία είναι μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπισθεί αποφασιστικά. Προκαλεί όμως προβληματισμό ότι ακόμη μία φορά επιλέχθηκε η οδός των υψηλών προστίμων και μάλιστα σε μία περίοδο που η αγορά αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και πολλοί επαγγελματίες επιβιώνουν με δυσκολία.

Κατ’ αρχάς είναι βέβαιο ότι τα πρόστιμα συχνά επιβάλλονται αλλά δεν εισπράττονται. Η εφορία διαρκώς βεβαιώνει όλο και μεγαλύτερα χρηματικά ποσά εις βάρος των πολιτών αλλά οι εισπράξεις υπολείπονται των προβλέψεων. Οι εισπράξεις πάντοτε υπολείπονται σημαντικά των βεβαιωμένων ποσών. Η διαπίστωση αυτή αποδεικνύει ότι η επιβολή βαρύτατων προστίμων και προσαυξήσεων για τις διάφορες παραβάσεις δεν γεμίζει τα ταμεία του κράτους και φυσικά δεν μείωσε την παραβατικότητα, όπως μας διδάσκει η ίδια η πραγματικότητα. Η ανασφάλιστη εργασία σε μεγάλο βαθμό είναι συνέπεια όχι μόνο της ατιμωρησίας αλλά κυρίως του σκληρού ανταγωνισμού που επιβάλλεται στην αγορά, σύμφωνα με τον οποίο το κόστος παραγωγής των αγαθών και παροχής των υπηρεσιών πρέπει να μειωθεί στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Κίνας, ώστε να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις. Έτσι, για να επιβιώσουν επαγγελματικά οι εργοδότες αναγκάζονται να καταφύγουν στη μαύρη εργασία και οι εργαζόμενοι, για να μην πεινάσουν τελείως, αναγκάζονται να την αποδεχθούν.

Μεταξύ αυτών που απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό συγκαταλέγονται τα βουλευτικά γραφεία. Εκτός των ατόμων που εργάζονται σε αυτά με βάση συγκεκριμένο νομοθετικό καθεστώς, π.χ. με απόσπαση από το δημόσιο ή με νόμιμη πρόσληψη, υπάρχουν και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί ή απλώς άνεργοι, οι οποίοι παρέχουν εθελοντικά την εργασία τους στα γραφεία των βουλευτών ελπίζοντας σε ανταπόδοση των υπηρεσιών τους, όταν το κόμμα του βουλευτή κερδίσει τις εκλογές. Αυτοί όλοι τυπικά είναι παράνομοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι με εργοδότη το βουλευτή. Κατάφεραν όμως οι βουλευτές να παρουσιάζουν αυτή την εργασία σαν κάτι διαφορετικό, σαν να μην ανήκει στην αγορά εργασίας, σαν να μην πρέπει αυτοί που εργάζονται στα γραφεία τους  να αμείβονται και να ασφαλίζονται. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι πρόκειται για εθελοντική βοήθεια και όχι για εξαρτημένη εργασία. Αν όμως οι επιθεωρητές εργασίες βρούνε έναν τραπεζικό ή εφοριακό υπάλληλο να εργάζεται «εθελοντικά» στον ελεύθερο χρόνο του ανασφάλιστος σε ένα λογιστικό ή δικηγορικό γραφείο ή κάποιον άλλο να βοηθάει επίσης «εθελοντικά» σε ένα εμπορικό κατάστημα ή σε μία καφετερία, θα πιστέψουν ότι πρόκειται για φιλική προσφορά υπηρεσιών ή θα σπεύσουν να επιβάλουν τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση; Μήπως έχουν καθιερωθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος της τάξης των πολιτικών και εις βάρος όλων των υπόλοιπων πολιτών; Μήπως οι κυβερνώντες είναι υποκριτές; Εάν όχι ας εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την ανασφάλιστη εργασία πρώτα στα πολιτικά γραφεία τους και μετά στους υπόλοιπους πολίτες.        

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις