Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Κουφαλίων Δρώμενα
2975 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010
11:45

 

Όπως στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας έτσι και στα Κουφάλια η συμμετοχή του κόσμου στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Κάθε βράδυ οι τρεις εκκλησίες μας γέμιζαν ασφυκτικά και όλοι παρακολουθούσαν με κατάνυξη τις ακολουθίες. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κρίση οδηγεί τον κόσμο στις εκκλησίες. Αξιοσημείωτη η προσέλευση πιστών και στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
 
 
Την Μεγάλη Παρασκευή, όπως και κάθε Μεγάλη Παρασκευή από το 2001 και ύστερα, οι επιτάφιοι των τριών ενοριών συναντήθηκαν στο κεντρικό πάρκο υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους πιστούς ο πατήρ-Αναστάσιος Τζίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πνευματικές ρίζες της κρίσης που βιώνουμε αλλά και στη σημασία της αγάπης.
 
   
  
Στιγμιότυπο από την καθιερωμένη, πλέον, συνάντηση των τριών επιταφίων της πόλης μας στο κέντρο των Κουφαλίων (Φωτό: Δημήτρης Μποχωρίδης)
 
 
Μιας και μιλάμε για τον εορτασμό των ημερών του Πάσχα θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόμασταν και στη χθεσινή γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής μιας και γιορτάζει το γραφικό ξωκλήσι στο βόρειο τμήμα των Κουφαλίων. Τόσο στον εσπερινό (παραμονή της γιορτής) όσο και στη Θεία Λειτουργία (χθες το πρωί) παραβρέθηκαν αρκετοί συνδημότες μας ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που περνούσαν από το ξωκλήσι τις δύο αυτές ημέρες για να «ανάψουν ένα κεράκι».
 
 
Πολλοί ήταν οι πιστοί που θυμήθηκαν ότι γιορτάζει το ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής και πέρασαν να «ανάψουν ένα κεράκι»
 
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων από τη χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ και τον λαογραφικό σύλλογο «Ανατολική Ρωμυλία». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν φωτογραφίες από το Καβακλί του σήμερα αλλά και από το Καβακλί που άφησαν οι παππούδες μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Επίσης, υπήρχαν αφηγήσεις για τον τρόπο που γιόρταζαν οι Καβακλιώτες τις διάφορες γιορτές και χαρές της ζωής κατά τη διάρκεια του χρόνου. Οι αφηγήσεις συνοδευόταν από θεατρικά δρώμενα αλλά και χορευτικά. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η  διοίκηση του συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτριο Γκογκίδη για την συμβολή του στη διάσωση του καβακλιώτικου πολιτισμού μέσω της καταγραφής των σχετικών ηθών και εθίμων. Αξίζει, νομίζω, ο Δήμος Κουφαλίων να προτείνει στους δύο φορείς που διοργάνωσαν την εκδήλωση, να την επαναλάβουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αντριάδας» που θα πραγματοποιηθούν προς τα τέλη Μαΐου.
 
 
Στιγμιότυπο από τη θεατρική παράσταση «Συντιάνκα» που «ανέβασαν» χθες στο Πνευματικό Κέντρο η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ και ο λαογραφικός σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» (Φωτό: Βασίλης Γκοτζίδης) 
 
 
Αυξημένα κρούσματα κλοπών και ληστειών είχαμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για τυχαία και μεμονωμένα γεγονότα και όχι για μόνιμη εγκατάσταση της παραβατικότητας – εγκληματικότητας στα Κουφάλια, που γενικώς φημίζονται ως ένα φιλήσυχο μέρος.
 
 
Ολοκληρώνοντας, για αυτήν την εβδομάδα, να αναφέρω (για όσους είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο) ότι αν κάποια εβδομάδα δεν έρθει η εφημερίδα στα χέρια σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://koufalia.capitalblogs.gr και να διαβάσετε από εκεί το περιεχόμενο της στήλης. Το παραπάνω blogδημιουργήθηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, όσοι το επισκεφθείτε, «μετράει» ήδη περισσότερες από 1.500 επισκέψεις.
 
Εβδομαδιαία Εφημερίδα "Επικοινωνία"  10/04/2010
Αξιολογήστε το άρθρο 
36 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις