Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Κουφαλίων Δρώμενα
3036 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010
10:24

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αφαίρεση υδρομέτρων από εκείνα τα νοικοκυριά που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους απέναντί της είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κουφαλίων (Δ.Ε.Υ.Α.Κ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. το ύψος των απαιτήσεών της από διάφορους συνδημότες μας ανέρχεται στα 200.000 ευρώ περίπου. Στην απόφαση να διακόψει την παροχή νερού στα οικονομικά ασυνεπή νοικοκυριά προέβη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. λόγω των δυσμενών οικονομικών της καθώς δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της και συγκεκριμένα στην πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ. Σημειωτέων ότι η μηνιαία κατανάλωση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε ηλεκτρικό ρεύμα κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000 ευρώ.

…///…

Πλήρως ανακαινισμένο «άνοιξε τις πόρτες του» στο κοινό το Λαογραφικό Μουσείο Κουφαλίων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της «Αντριάδας». Να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση και η διαμόρφωση των διαφόρων χώρων του Λαογραφικού Μουσείου κόστισε περί τα 250.000 ευρώ. Ο εμπλουτισμός του Μουσείου με εκθέματα που προέρχονται απ’ όλες τις ράτσες που κατοικούν σήμερα στα Κουφάλια είναι ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να προσεχθεί από τη δημοτική αρχή. Η εγκατάσταση ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων που θα δίνουν εξηγήσεις και θα ξεναγούν τον επισκέπτη στους χώρους του μουσείου είναι επίσης ένα σημείο που θα προσθέσει σοβαρότητα και κύρος στην όλη προσπάθεια. Η ύπαρξη «ξεναγού» στο μουσείο δεν συνεπάγεται απαραίτητα κόστος για το Δήμο καθώς υπάρχει και η λύση της εθελοντικής εργασίας όταν πρόκειται για κοινωφελείς σκοπούς. Τα μέλη των πολιτιστικών μας συλλόγων, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, φοιτητές που σπουδάζουν το αντικείμενο της ιστορίας, λαογραφίας κλπ αλλά και άλλοι συνδημότες μας μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά εφόσον τους ζητηθεί και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλους.
 

Ανακαινισμένο επαναλειτούργησε το Λαογραφικό Μουσείο Κουφαλίων κατά τη διάρκεια της «Αντριάδας»

...///...

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στα Κουφάλια την Κυριακή 30 Μαΐου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά ήταν τα μέλη του κόμματος που διατύπωναν την άποψη ότι οι προθέσεις του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, για ανοικτές διαδικασίες και για κόμμα άξιων και αξιών βρίσκουν κάθετα αντίθετα τα τοπικά στελέχη του κόμματος τα οποία και κινούνται στη λογική της εσωστρέφειας, των αποκλεισμών, των ημετέρων, της ίντριγκας και της κλίκας. Η άποψη αυτή δεν πρέπει να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στην κάλπη μετέβησαν για να ψηφίσουν μερικές δεκάδες συνδημοτών μας τη στιγμή που πριν από έξι περίπου μήνες στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Ν.Δ. συμμετείχαν οκτακόσιοι περίπου συνδημότες μας ψηφοφόροι. Φαίνεται πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή… όπως έγραψε και ο Οδ. Ελύτης στίχους του οποίου συνηθίζει να επικαλείται τακτικά ο αρχηγός της Ν.Δ.

...///...

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια με τη λήξη της σχολικής περιόδου, η ΣΤ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου «ανέβασε» στο Πνευματικό Κέντρο θεατρική παράσταση. Ο τίτλος της φετινής παράστασης ήταν «Τα ζώα στην εξουσία» σε σενάριο του Β. Αναστασιάδη και σκηνοθεσία της Μ. Παπαλαζαρίδου και επρόκειτο για μια αλληγορική κωμωδία που κατά κύριο λόγο διακωμωδούσε τις εκλογικές διαδικασίες των δημοκρατικών κοινωνιών και το πώς η ανθρώπινη φύση ερμηνεύει έννοιες όπως δύναμη, εξουσία, επιρροή, ισχύς κλπ.

Η θεατρική ομάδα της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ν. Χατζηκαλοκίδη και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην προετοιμασία της παράστασης

 

 Εβδομαδιαία Εφημερίδα "Επικοινωνία" 02/06/2010

Αξιολογήστε το άρθρο 
26 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις