Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Κουφαλίων Δρώμενα
1340 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
18:21

Ποιο είναι το ύψος των δημοτικών τελών που καταβάλλουμε ως δημότες για την καθαριότητα και τον φωτισμό της πόλης μας αναρωτιούνται κατά καιρούς αρκετοί συνδημότες μας και για το λόγο αυτό παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία εκτιμώ ότι ενδιαφέρουν πολλούς αναγνώστες μας.

 

  Τέλος Καθαριότητας Τέλος Φωτισμού Σύνολο Δημοτικών Τελών  
Κατοικίες 0,75 € / τ.μ. 0,23 € / τ.μ. 0,98 € / τ.μ.
Επαγγελματικοί Χώροι 1,51 € / τ.μ. 0,45 € / τ.μ. 1,96 € / τ.μ.

Τα παραπάνω τέλη αναφέρονται σε ετήσια βάση και καταβάλλονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

 

Τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα 3,50 € έως 11,00 € ετησίως / τ.μ. ανάλογα με την εμπορικότητα του δρόμου. Η τοποθέτηση ψυγείου παγωτών – αναψυκτικών χρεώνεται από 15,00 € έως 30,00 € ετησίως ανάλογα με την εμπορικότητα του δρόμου.
Για οικοδομικά υλικά 3,00 € μηνιαίως / τ.μ. Η τοποθέτηση κοντέϊνερ για αποκομιδή οικοδομικών υλικών χρεώνεται με 25,00 € ανά εβδομάδα.
Για υπέδαφος (Δεξαμενές Υγρών Καυσίμων) 11,00 € ετησίως / κ.μ.

 

Ολοκληρώνοντας, να αναφέρουμε ότι το τέλος χρήσης και καθαριότητας για τους παραγωγούς-εμπόρους που συμμετέχουν στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά ανέρχεται στα 2,00 € / τ.μ. ενώ για οποιαδήποτε τοποθέτηση αυτόματων μηχανών (μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, Α.Τ.Μ., μηχανοκίνητα - ηλεκτρικά παιχνίδια, ΚΑΦΑΟ-τηλεφωνικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.) έχει οριστεί ετήσιο τέλος 50,00 €.
 
…///…
 
Ύστερα από αίτημα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Φάκα προς το Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Νικόπουλο, ο τελευταίος  εδώ και δύο εβδομάδες διαθέτει εξοπλισμό του Δήμου του (ένα απορριμματοφόρο και ένα σάρωθρο) για την αποκομιδή των απορριμμάτων της λαϊκής μας αγοράς την Τρίτη το μεσημέρι. Η συνεργασία των δύο Δήμων αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 
…///…
 
Μιας και αναφερθήκαμε σε θέματα καθαριότητας του Δήμου μας, να αναφέρουμε ότι ύστερα από το περιστατικό πυρκαγιάς που είχαμε το πρωί της Κυριακής στην «επέκταση» Κουφαλίων η Αντιδημαρχία Καθαριότητας επισημαίνει στους δημότες την ανάγκη να απομακρύνουν από τα οικόπεδά τους τυχόν εύφλεκτα υλικά και να τα καθαρίσουν από ξερά χόρτα προς αποφυγή και άλλων τέτοιων περιστατικών.
 
…///…
 
Πενήντα, περίπου, συνδημότες μας συμμετείχαν στην πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε πρόσφατα η ενορία του Αγίου Αθανασίου στην Κωνσταντινούπολη και στα Πριγκηπόννησα. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν θετικότατες και ήδη ο πατήρ-Βασίλειος σχεδιάζει την επόμενη εκδρομή μιας και πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν μπόρεσαν λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών.
Οι συνδημότες μας που συμμετείχαν στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από την ενορία του Αγίου Αθανασίου στην Κωνσταντινούπολη δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μπροστά στο ναό της Αγίας Σοφίας

 ...///...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο ΠΑΟ Κουφαλίων ύστερα από μία μακρά περίοδο διοικητικής αστάθειας. Πρόεδρος ανέλαβε εκ νέου ο Γιώργος Σαμαράς ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει και η κατανομή των διαφόρων αξιωμάτων μεταξύ των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ ως προπονητής της ομάδας προσλήφθηκε ο Χρήστος Ζήφκας.

 

Εβδομαδιαία Εφημερίδα "Επικοινωνία" 14/07/2010

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
20 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις