Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Χαράλαμπος Γκορίδης: Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κουφαλίων
1808 αναγνώστες
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010
17:50

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα αναφέρει ότι το blog θα φιλοξενήσει με ευχαρίστηση τις απόψεις υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές απ΄ οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο και αν προέρχονται εφόσον μας κατατεθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Ο πρώτος υποψήφιος που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα είναι ο Χαράλαμπος Γκορίδης, υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Κουφαλίων, ο οποίος απέστειλε το Βιογραφικό του, δυο λόγια για το θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου και, το κυριότερο, κάποιες σκέψεις-προτάσεις  για τον τόπο μας. Στη συνέχεια παρατίθενται τα σχετικά κείμενα. Ευχόμαι να γίνουμε αποδέκτες των απόψεων και άλλων υποψήφιων ενώ στον Χαράλαμπο Γκορίδη, που μας τίμησε με την αποστολή των θέσεών του, εύχομαι καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γκορίδης Χαράλαμπος, γιος του ιερέως, πατέρα Γεώργιου Γκορίδη και της Ιωάννας Γκισδιμίδου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1974, είναι παντρεμένος με την Μαρία Χατζηπολίτη Αρχιτέκτονα Μηχανικό – Γεωλόγο και έχουν ένα γιο.
Μεγάλωσε στα Κουφάλια. Το 1993 εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Λογιστικής της σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Το 2000 απολύθηκε από το στρατό με τον βαθμό του έφεδρου Ανθυπολοχαγού Ε.Μ. Την ίδια χρονιά ορκίσθηκε πτυχιούχος Λογιστικής. Το 2001 μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και ορκίσθηκε το 2003. Σήμερα ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές την Θεολογική στον τομέα ποιμαντικής Θεολογίας καθώς και σπουδές Βυζαντινής και παραδοσιακής Μουσικής στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αλεξάνδρειας «ΚΟΣΜΑΣ ΜΑΔΥΤΙΝΟΣ».
Από το 2000 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Λογιστής σε επιχειρήσεις στην βόρεια Ελλάδα και σήμερα κατέχει την θέση του προϊστάμενου Κοστολόγησης σε μεγάλη Βιομηχανία.
Το ενδιαφέρον και η ενασχόληση του με τα κοινά αρχίζει ακόμη από τη σχολική ηλικία.
Το 1996 θα μετέχει στο διοικητικό συμβουλίου του Μορφωτικού συλλόγου «Αριστοτέλης». Την ίδια χρονιά θα εκδώσει μαζί με δυο μέλη του συλλόγου «Αριστοτέλης» την εφημερίδα «ΑΤΑΚΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» .
Το 2005 θα ξεκινήσει την ενασχόληση του με το Θέατρο συμμετέχοντας ως ηθοποιός στο έργο του συλλόγου «Αριστοτέλης» - «Ξύπνα Βασίλη». Το 2000 θα πρωτοστατήσει στο νέο ξεκίνημα για τα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας, τη δημιουργία της θεατρικής ομάδας του Δήμου. Το 2008 θα συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του συλλόγου «θεατρικό εργαστήρι Κουφαλίων Δρώμενο» και μετά από εκλογές την ίδια χρόνια θα εκλεγεί Πρόεδρος του συλλόγου για την περίοδο 2008-2010.
Επίσης θα μετέχει στην Χορωδία του Δήμου Κουφαλίων το διάστημα 2007-2008, και θα συμμετέχει σε θεατρικές εκδηλώσεις του χορευτικού συλλόγου «το Καβακλί» και του Κ.Α.Π.Η. Κουφαλίων.
Απο 1996 θα ασχοληθεί ενεργά με την ψαλτική. Σήμερα ψάλει στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κουφαλίων. Θα επιτελέσει επίσης για μέλος της επιτροπής του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας. Το 2009 θα του δοθεί από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ η ιδιαίτερα τιμητική ευλογία του ιεροκήρυκα της μητροπόλεως.
 

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας των Κουφαλίων αποτελείται από 5 μέλη εκλεγμένα μόνο στην πόλη μας, 3 από τον συνδυασμό του επιτυχόντος δημάρχου και 2 από τους άλλους συνδυασμούς. Το συμβούλιο αυτό μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και συνεργάζεται με το δημοτικό συμβούλιο. Οι υποψήφιοι για το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας είναι 6 (έξι), βρίσκονται σε ξεχωριστή θέση στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και μπορούμε να βάλουμε έως 2 σταυρούς προτίμησης. (Έως 3 σταυρούς στους δημοτικούς συμβούλους από τα Κουφάλια, εως 1 σταυρό στους δημοτικούς συμβούλους από τους άλλους δήμους και έως 2 στους συμβούλους της δημοτικής κοινότητας. Σύνολο έως 6 σταυρούς )
________________________________________

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ*

1) Προσπάθεια συνεννοήσεις όλων τον φορέων της πόλης μέσα από συχνές συναντήσεις για συλλογική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάδειξη της πόλη προς τα έξω.
2) Τοποθέτηση σε κάθε γειτονία κάδων ανακύκλωσης, επέκταση πεζοδρομίων, δημιουργία θέσεων parking, ποδηλατοδρόμου, δενδροφύτευση και τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια).
3) Δένδροφύτευση όλων των πεζοδρομίων, κοπή των δέντρων και μετακίνηση κολόνων ΔΕΗ-ΟΤΕ από τα πεζοδρόμια που εμποδίζουν να μετακινούνται ΑΜΕΑ, δημιουργία ράμπας στα πεζοδρόμια και απαγόρευση ανύψωσης πεζοδρομίων πάνω από το ύψος τον ρείθρων.
4) Κατασκευή παιδικών χαρών στην επέκταση και συνεχή συντήρηση των υπαρχόντων.
5) Δενδροφύτευση χώρων εκτός σχεδίων πόλεων με τοπικά δένδρα και όχι μόνο πεύκα.
6) Κατασκευή δρόμων περιπάτου στην πόλη και πεζοδρομίων στην επέκταση.
7) Ειδικά κολονάκια σε όλα τα σταυροδρόμια μέσα στο οδόστρωμα για να αποκλειστεί το παρκάρισμα πάνω στις διασταυρώσεις.
8) Δημιουργία ομάδων εθελοντικής προσφοράς για έναν ομορφότερο δήμο.(Οι πολίτες θα συμμετέχουν ενεργά στον καλλωπισμό της πόλης)
9) Μετατροπή σε πάρκο του χώρου των παλαιών νεκροταφείων και κατασκευή υπόγειου οστεοφυλακίου και από επάνω τοποθέτηση μικρού ναού αφιερωμένο στην αποκεφάλιση του προδρόμου (29/8), ώστε να συνδεθεί και με την εμποροπανήγυρη.
10) Επισκευή του δρόμου προς Χαλκηδόνα στη στροφή μετά την κατηφόρα του Κουκουγιαννίδη δίνοντας σωστή κλίση για να σταματήσουν τα ατυχήματα.
11) Ανάγκη για δημιουργία νέας θεατρική αίθουσας εκδηλώσεων αντάξιας για την πόλη μας, δημιουργία νέας - μεγάλης βιβλιοθήκης με αναγνωστήριο και δημιουργία ανοικτού θεάτρου δάσους στα πευκάκια.
12) Προσπάθειες για δημιουργία Νοσοκομείου για τις ανάγκες όλου του διευρυμένου Δήμου αλλά και σωστής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
13) Δημιουργία κτηρίου πολιτισμού όπου θα συστεγάζονται τα γραφεία όλων τον πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Μπορεί στα χρόνια που ζούμε να φρόντισαν κάποιοι να μην υπάρχουν λεφτά, όμως δεν θα μας σταματήσουν να ονειρευόμαστε. Γιατί για να μπορέσουν να γίνουν πράξη, πρώτα χρειάζεται μεράκι, πίστη και «όραμα». Και όποιος έχει όνειρα και στόχους κάποτε τα πραγματοποιεί. Και επειδή εγώ έχω θα κάνω ότι μπορώ για μια ομορφότερη και ποιο ανθρώπινη πόλη!
*Οι σκέψεις αυτές είναι προσωπικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επίσημες θέσεις ή προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού.
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις