Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης"
1293 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010
09:30

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Σωπασή και θέμα «Προϋποθέσεις Συνταξιοδότησης» που διοργάνωσα χθες βράδυ στον Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων. Οι συνδημότες μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, περισσότεροι από εκατόν είκοσι, είχαν τη δυνατότητα να θέσουν στον κ. Σωπασή τους προβληματισμούς τους και τις απορίες τους και να εισπράξουν τις αντίστοιχες απαντήσεις.
Με την έναρξη της εκδήλωσης αναφέρθηκα στο σκεπτικό βάσει του οποίου προχώρησα στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, ανέφερα:

«Φίλες και Φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της πεποίθησής μου ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά, εύκολα ή δύσκολα, μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Εύκολα ή δύσκολα μπορεί να συγκρουστεί με το σύστημα και να αλλάξει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις. Πιο συγκεκριμένα: Όλοι μας ενοχλούμαστε από το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν γίνεται σχεδόν τίποτε χρήσιμο, τίποτε ουσιαστικό για το δημότη αλλά όλοι μας αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις και συνθηματολογίες χωρίς περιεχόμενο. Προσωπικά, ως δημότης, πιστεύω ότι ο τόπος μας δικαιούται και οφείλει να απαιτήσει πολύ περισσότερα από όσους ασχολούνται με τα κοινά. Και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δούνε το ρόλο τους πολύ πιο σοβαρά.

Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν ανέλαβα κάποιες πρωτοβουλίες ώστε μέσα από τον προεκλογικό αγώνα που διεξάγω να μείνει κάτι και στον τόπο. Μία από τις πρωτοβουλίες αυτές είναι και η σημερινή εκδήλωση. Το συνταξιοδοτικό «καίει» κυριολεκτικά πολύ κόσμο και αφουγκραζόμενος αυτήν την αγωνία και τον προβληματισμό πολλών συνδημοτών μας σκέφτηκα να καλέσω έναν άνθρωπο, ο οποίος δίχως υπερβολή είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που μπορεί υπεύθυνα, άμεσα και αξιόπιστα να δώσει απαντήσεις και λύσεις στις απορίες μας.

Εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε και τις επόμενες ημέρες οπότε δίνω άμεσα τον λόγο στον κ. Σωπασή, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν υπηρέτησε στο ΙΚΑ των Κουφαλίων στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προκειμένου να αναπτύξει την εισήγησή του και να απαντήσει στις απορίες μας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην πληροφόρηση των πολιτών, που καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματικό συμπαραστάτη του δημότη και εν τέλει αποδεικνύουν ότι οι νέοι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, θα έχουμε πάρα πολλές με το νέο έτος εφόσον, με τη βοήθειά σας, ο συνδυασμός μας, ο συνδυασμός του Παναγιώτη Δαϊκούδη αναλάβει τη διοίκηση του νέου μας Δήμου».
 

Πολλοί ήταν οι συνδημότες μας που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση με θέμα "Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης" και ομιλητή τον κ. Σωπασή 

Αξιολογήστε το άρθρο 
17 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις