Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Την Challans της Γαλλίας επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Προχώματος του Δήμου Κουφαλίων
2010 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
12:56

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση Comenius/Sokrates Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις με θέμα «Diversity enriches our culture» « Η πολυπολιτισμικότητα εμπλουτίζει τον πολιτισμό μας» το Γενικό Λύκειο Προχώματος πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Challans της Γαλλίας, μια πόλη στην Βορειοδυτική Γαλλία, στον ατλαντικό ωκεανό, από 14/10/2010 έως 21/10/2010. Η αποστολή του Λυκείου Προχώματος αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές.
Η επίσκεψη και η παραμονή στη Γαλλία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές. Καταρχήν, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος επισκεπτόμενοι το Γαλλικό λύκειο της περιοχής και συζητώντας με τους μικρούς Γάλλους αλλά και να γνωρίσουνε μαθητές από τα άλλα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Πολωνία και Ρουμανία). Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης λάμβαναν χώρα οι μαθητικές εκλογές για τα δεκαπενταμελή συμβούλια, διαδικασία με την οποία ήταν εξοικειωμένοι οι Έλληνες μαθητές, καθώς λίγες μέρες πριν την αναχώρησή τους είχαν ψηφίσει και αυτοί για τα μαθητικά συμβούλια. Επιπλέον, οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από γαλλικές οικογένειες, γεγονός που διευκόλυνε τη διαπολιτισμική επαφή και έδωσε στους μαθητές μας τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν και να γνωρίσουν τη γαλλική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των εταίρων μας αβίαστα εκ των έσω. Τέλος, οι αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες επιδόθηκαν ήταν ιδιαίτερες και ξεχωριστές, τέτοιες που δεν συνηθίζονται στην Ελλάδα: ιστιοπλοΐα στον ατλαντικό, κανό καγιάκ, climbing (εναώρηση στα δέντρα του πάρκου της περιοχής). Η εμπειρία που αποκόμισαν θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς ήρθαν σε επαφή με αθλήματα για τα οποία ελάχιστα γνώριζαν και σίγουρα δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουν. Στο πλαίσιο της παραμονής τους εκεί οι συμμετέχοντες είχαν συναντήσεις εργασίας για τον περαιτέρω συντονισμό και προγραμματισμό των ενεργειών που θα ακολουθήσουνε μέχρι την οριστική ολοκλήρωση του προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας τον Απρίλιο του 2011. Συνολικά, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχής, καθώς επετεύχθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτισμικοί στόχοι του προγράμματος.
 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική εκδρομή του Γενικού Λυκείου Προχώματος στη Γαλλία  

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις