Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση Δ.Σ. του Δήμου Χαλκηδόνας
1181 αναγνώστες
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010
10:14

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:00 π. μ . θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Χαλκηδόνας στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου, στα Κουφάλια, προκειμένου να εκλέξει τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αναφορικά με την οικονομική επιτροπή θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο Δήμο μας θα αποτελείται από το Δήμαρχο, ή από Αντιδήμαρχο που αυτός θα ορίσει, και οκτώ μέλη εκ των οποίων τα πέντε θα είναι από τη συμπολίτευση και τα τρία από την αντιπολίτευση.
Οι αρμοδιότητες της επιτροπής αυτής είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου. Έχει τις ίδιες περίπου (αλλά λιγότερες) αρμοδιότητες με την καταργηθείσα Δημαρχιακή Επιτροπή και επιπρόσθετα ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει προς το δημοτικό συμβούλιο κάθε τρίμηνο έκθεση των εσόδων και εξόδων του Δήμου, η οποία αφού ενημερωθεί και με τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποτελεί και αυτή έναν νέο θεσμό για τα δημοτικά δρώμενα και συγκροτείται μόνον σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων. Όσον αφορά τη σύνθεσή της ισχύει ό,τι ισχύει και για την Οικονομική Επιτροπή. Έχει αποφασιστικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σχετικά με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα:
- χορηγεί προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων
- ανακαλεί ή αφαιρεί την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων
- χορηγεί ή ανακαλεί την άδεια λειτουργίας μουσικής
-εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοιχτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τη λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων, κλπ.
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις