Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Αρχαιρεσίες της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. σήμερα στα Κουφάλια
1397 αναγνώστες
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011
13:12

Στα Κουφάλια διεξάγεται σήμερα το πρωί η Γενική Συνέλευση (Γ. Σ.) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π. Ο. Σ. Α. Ρ. ) προκειμένου να εκλέξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη Γ. Σ. της Ομοσπονδίας παραβρίσκονται περισσότεροι από 120 εκλέκτορες, από διάφορα σημεία της Ελλάδος, και οι εργασίες της αναμένεται να ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες.
Κατά την έναρξη της Γ. Σ., στην οποία παραβρέθηκα εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή, απηύθυνα τον εξής χαιρετισμό:
 

Αγαπητά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π. Ο. Σ. Α. Ρ.),

αποτελεί τιμή για την πόλη μας να φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και για εμένα προσωπικά να παρευρίσκομαι στην έναρξη των εργασιών της και να απευθύνω αυτό το χαιρετισμό.

Η διοργάνωση της σημερινής συνάντησης αποδεικνύει ότι συνεχίζουμε να διατηρούμε τη συναίσθηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς μας και το ενδιαφέρον μας γι' αυτή σε μια χρονική περίοδο που τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον. Στο εσωτερικό, το νέο περιβάλλον διαμορφώνεται με τη δημιουργία ευρύτερων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μεγάλο πληθυσμό που μέχρι τώρα δεν συνδεόταν απαραίτητα με ιδιαίτερους δεσμούς. Μέσα στους νέους μεγάλους δήμους υπάρχει το ενδεχόμενο να «ξεθωριάσουν» οι ιδιαίτερες παραδόσεις των αριθμητικά ασθενέστερων και να προβάλλονται μόνον οι έχοντες αριθμητικό πλεονέκτημα. Διεθνώς, το νέο περιβάλλον διαμορφώνεται με την κατάργηση των συνόρων και την ανάμιξη ετερογενών πληθυσμών με κίνδυνο εξασθένησης της εθνικής κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα όμως το νέο περιβάλλον τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης των σύγχρονων δικτύων επικοινωνίας, συγκοινωνίας, οργάνωσης και χρηματοδότησης, ώστε οι επιμέρους ταυτότητες να στηριχθούν. Εάν η διοίκηση της Π. Ο. Σ. Α. Ρ. όπως άλλωστε και οι διοικήσεις όλων των παρόμοιων οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν άλλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας, κινηθούν μεθοδικά με γνώμονα την προώθηση του λαϊκού πολιτισμού και της ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και που για μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας είναι απειλητικό, υπάρχει ελπίδα να διασωθεί και ο πολιτισμός και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Ο σκοπός των πολιτιστικών συλλόγων δεν είναι μόνο η μελέτη των ηθών, εθίμων, χορών και τραγουδιών των προγόνων αλλά και η παράδοσή τους στην επόμενη γενιά. Διότι παράδοση, όπως πολύ εύστοχα έχει επισημανθεί, δεν είναι αυτό που παραλάβαμε από τους προγόνους μας αλλά αυτό που θα παραδώσουμε στους απογόνους μας.

Η Π. Ο. Σ. Α. Ρ . μπορεί και πρέπει να προβάλλει όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις γειτονικές χώρες και ιδίως στην περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, η οποία είναι η ιστορική κοιτίδα της καταγωγής των μελών της, την πολιτιστική ταυτότητά μας ως ιδιαίτερη συνιστώσα του νεότερου ελληνισμού.

Ενδεικτικά, να αναφέρω ότι προ ολίγων ημερών έλαβα ένα μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από ένα νέο Βούλγαρο δημοσιογράφο, ο οποίος ενδιαφέρεται να μελετήσει τα σχετικά με τους δημάρχους του Καβακλί από τα έτη 1879-1924, οι οποίοι ήταν όλοι Έλληνες και για το λόγο αυτό με ρώτησε εάν μπορώ να τον συνδράμω με την παροχή στοιχείων ή και φέρνοντάς τον σε επαφή με τους απογόνους των δημάρχων εκείνων.

Η ιστορία μας, λοιπόν, δεν είναι κάτι νεκρό ούτε εξαντλείται στα σχετικά με τις γιορτές και την ψυχαγωγία αλλά ενδιαφέρει και τους μελετητές και τους δημοσιογράφους και γενικά όσους έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πνευματικό έργο και να διαμορφώνουν την αντίληψη των ανθρώπων. Η κατάλληλη χρήση της ιστορικής συνέχειας μπορεί να βοηθήσει τον ελληνισμό στη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Για το λόγο αυτό οι πολιτιστικές επαφές μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ουσιαστικές, να περιλαμβάνουν τη σύγχρονη διάσταση του πολιτισμού μας και τη διάδοση της γλώσσας μας και να λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα επ' ωφελεία του ελληνικού λαού.


Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνέλευσής σας και σας ευχαριστώ πολύ.
 

Αντίγραφο του χαιρετισμού καταθέτω στο προεδρείο προκειμένου να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της συνεδρίασής σας.
 


Ανατολικορωμυλιώτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας ανταμώνουν σήμερα στα Κουφάλια προκειμένου να εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις