Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας στον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα Κουφαλίων
1195 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011
22:14

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών στην πρωτότυπη, για τα δεδομένα του Δήμου μας, εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή την Παρασκευή το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Κουφαλίων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας έψαλε για μία και πλέον ώρα δεκαπέντε περίπου ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Εβδομάδας και οι πιστοί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αποχώρησαν ικανοποιημένοι από τα ακούσματα και από το θέαμα της εκδήλωσης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και πολλοί ιερείς καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στη συνέχεια παρατίθεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης, σύντομο "βιογραφικό" της χορωδίας καθώς και φωτογραφικό στιγμιότυπο.

 

Τέλος, παραθέτω τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνα κατά την έναρξη της εκδήλωσης:

"Με ιδιαίτερη χαρά εν όψει του φετινού Πάσχα φιλοξενούμε στην πόλη μας τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολής μας, η οποία και στο παρελθόν έχει επισκεφθεί τα Κουφάλια.
Με τη βυζαντινή μουσική είμαστε όλοι εξοικειωμένοι. Όμως το εντυπωσιακά θετικό για τα δεδομένα της πόλης μας είναι ότι σήμερα η χορωδία δεν θα ψάλλει τους ύμνους που θα ακούσουμε σε μία αίθουσα εκδηλώσεων, όπως συνηθίζεται, αλλά μέσα σε έναν ιερό ναό, δηλαδή στο φυσικό χώρο, στον οποίο, αναπτύχθηκε, με τον οποίο συνδέθηκε ιστορικά, και στον οποίο προορίζεται να ακούγεται κατά κανόνα η βυζαντική μουσική. Το περιβάλλον, στο οποίο βρισκόμαστε, ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του κατάλληλου ψυχικού και πνευματικού κλίματος για την απόλαυση των ψαλμών της χορωδίας και θα μας υπενθυμίσει ότι η βυζαντινή υμνογραφία δεν εξαντλείται μόνο στα όρια των ιερών ακολουθιών της εκκλησίας, δηλαδή στους λατρευτικούς σκοπούς, αλλά με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η αγάπη για τον πολιτισμό των παλαιότερων γενεών και το ενδιαφέρον για τη σύνδεσή μας με τις μακραίωνες μουσικές παραδόσεις μας είναι δυνατό να οδηγήσει σε πολιτιστικά αποτελέσματα υψηλής αισθητικής με τη συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Προσφέρεται, επομένως, η σημερινή περίσταση, για να κατανοήσουμε ότι ο αυθεντικός πολιτισμός, ο οποίος κάποτε εσφαλμένα θεωρείται απηρχαιωμένος και ανάξιος προσοχής, διαφυλάσσεται και προωθείται όχι μόνον από τους διάσημους καλλιτέχνες αλλά και από τους καθημερινούς συνανθρώπους μας που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτόν και να καλλιεργήσουν την όποια κλίση διαθέτουν.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωήλ, τους υπεύθυνους και τα μέλη της χορωδίας, διότι αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και επέτρεψαν στη χορωδία της Μητρόπολής μας να είναι απόψε κοντά μας.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε για την παρουσία του και τον Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο που βρίσκεται απόψε ανάμεσά μας εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας".  

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις