Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλαν οι Ομοσπονδίες του Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού
1331 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011
09:06

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη απέστειλαν την Τρίτη 17 Μαΐου οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), Ομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), Πανθρακική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.) και Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.). Με την επιστολή τους αυτή οι παραπάνω Ομοσπονδίες αναφέρονται στο προς συζήτηση νομοσχέδιο που σχετίζεται με την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά το θέμα των γενοκτονιών:
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρετε στη Βουλή προς συζήτηση, σχετικό με την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού, επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε και τις θέσεις τόσο του Θρακικού Ελληνισμού, όσο και του Μικρασιατικού, που εκφράζονται μέσα από τις Ομοσπονδίες τους, (Π.Ο.Θ.Σ. – Π.Ο.Σ.Α.Ρ. – ΠΑ.Ο.Ν.Ε. – Ο.Π.Σ.Ε – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και που συνυπογράφουν την επιστολή αυτή.
Το γεγονός ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) με επιστολή της σας προτείνει όπως στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, να προστεθούν και οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, αγνοώντας παντελώς, τους Θράκες και τους Μικρασιάτες, πιστεύουμε ότι είναι ιστορικό λάθος.
Εμείς κύριε Υπουργέ, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας και σκοπιμότητας προτείνουμε :
ΑΝΤΙ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ : Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. και ας ακολουθήσουν οι γενοκτονίες των Αρμενίων των Ασσυρίων και λοιπών.
Πιστεύουμε ότι η σωστή παρουσίαση των γεγονότων της θλιβερής εκείνης εποχής μόνο καλό θα προξενήσει στις επερχόμενες γενιές.
Δεν επιδιώκουμε ρεβανσισμούς, αλλά μόνο πνευματική δημιουργία, αυτής που ξέρει να συμφιλιώνει, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη λάμψη της λαϊκής παράδοσης και της ιστορικής συνέχειας με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας τις ιστορικές σας ευαισθησίες, καθώς και την αντικειμενικότητα που σας διακρίνει, ευελπιστούμε στην ικανοποίηση του πανεθνικού μας αιτήματος μέσα από το νομοσχέδιο σας».

Ευχαριστώ την συνδημότισσά μας, εκπαιδευτικό, κα Μαρίνα Ζωγράφου, γ. γραμματέα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., για την αποστολή του σχετικού υλικού.

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις