Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Έκδοση νέας εφημερίδας στον τόπο μας
1508 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011
20:18

Το γεγονός της όχι και τόσο συχνής ενημέρωσης του blog με νέες αναρτήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα οφείλεται στο ότι όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε ξεκινώ την έκδοση μιας τοπικής δεκαπενθήμερης εφημερίδας, προσπάθεια που απαιτεί και αυτή την αφιέρωση χρόνου και δυνάμεων.
Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας εκτυπώθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου.
Στη συνέχεια παραθέτω το «Editorial» αυτού του πρώτου φύλλου.
 

"Αγαπητοί αναγνώστες, η σκέψη της έκδοσης μιας τοπικής εφημερίδας με απασχολούσε εδώ και χρόνια. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά με βοήθησε να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους και να έχω σταθερή ροή πληροφοριών για όσα συμβαίνουν στην πόλη και στην περιοχή μας, έτσι ώστε να μπορέσω να έχω συνεργάτες και υλικό, δηλαδή τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοσή της.

Τοπική εφημερίδα σήμερα δεν είναι αυτή που αναφέρεται μόνο στα Κουφάλια αλλά σε ολόκληρο το νεοσχηματισθέντα Δήμο μας. Επέλεξα τον τίτλο ΕΝΟΤΗΤΑ, διότι μόνο ενωμένοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Χαλκηδόνος θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην πρόοδο. Μόνο μακριά από μνησικακίες και  μικρόψυχες αντιζηλίες θα μπορούμε να πείθουμε τους άλλους να ακούνε τη φωνή μας και να εξετάσουν τα αιτήματά μας.

Αντίθετα με την τάση της ανωνυμίας και της χρήσης ψευδωνύμων που επικρατεί στις διάφορες ιστοσελίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και ασχολούνται με την τοπική επικαιρότητα και σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις της περιοχής μας, εγώ ξεκινώ την έκδοση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με φανερή ταυτότητα. Η ανωνυμία οδηγεί εύκολα στην πτώση του επιπέδου, στη διαστρέβλωση της αλήθειας, στις αδικαιολόγητες προσβολές και γενικά στην ανευθυνότητα. Αντίθετα, η χρήση του ονοματεπωνύμου υποχρεώνει σε σοβαρότητα, αλήθεια και υψηλότερη ποιότητα. Αναλαμβάνω, λοιπόν, με την υπογραφή μου την ευθύνη για το περιεχόμενο αυτής της εφημερίδας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν θα καταστήσει την εφημερίδα αυτή βήμα προπαγάνδας αλλά θα διατηρήσει τον αξιοπρεπή χαρακτήρα που πρέπει να έχουν τα έντυπα που σέβονται τους αναγνώστες τους. Επίσης, οφείλω να γνωστοποιήσω από την πρώτη στιγμή ότι η εφημερίδα αυτή δεν χρηματοδοτείται άμεσα ή έμμεσα με δημόσιο ή δημοτικό χρήμα. Λόγω του ερασιτεχνικού χαρακτήρα της έχει μειωμένες δαπάνες, τις οποίες και εύχομαι  να καλύπτω με τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα φιλοξενούνται στα φύλλα της.

Πρόθεσή μου είναι να εκδίδεται η εφημερίδα αυτή κάθε δεκαπέντε ημέρες και να λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και καλύτερης αλληλογνωριμίας των κατοίκων του Δήμου μας. Το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας είναι το πρώτο αυτής της προσπάθειας και επιχείρησα να το αποστείλω σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η έκδοση της παρούσας εφημερίδας. Από το επόμενο φύλλο την εφημερίδα θα μπορείτε να την βρείτε, επίσης δωρεάν, σε συγκεκριμένα σημεία διανομής που αναφέρονται παρακάτω.

Η προσπάθεια δεν περιττεύει, διότι δεν υπάρχει μία τοπική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας σε όλες τις κωμοπόλεις και οικισμούς της περιοχής μας. Ελπίζω να υποδεχθείτε θερμά τη νέα μας «συνδημότισσα», την «ΕΝΟΤΗΤΑ», όχι μόνο ως αναγνώστες αλλά και ως συνεργάτες… 

Με εκτίμηση

 Κώστας Πλαγάκος"

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις