Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Η κοινωνία στήριξε την πρωτοβουλία της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" και συμμετείχε στην Μουσική Φιλανθρωπική Βραδιά της 7ης Απριλίου
1232 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012
17:49

Περισσότεροι από 300 συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε η εφημερίδα «ΕΝΟΤΗΤΑ» ενόψει των εορτών του Πάσχα και παραβρέθηκαν στην Μουσική Φιλανθρωπική Βραδιά που διοργανώσαμε το βράδυ του Σαββάτου 7 Απριλίου στα «ΝΕΑ ΔΕΙΛΙΝΑ».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να δοθούν στα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών του Δήμου προκειμένου να ενισχυθούν άπορες οικογένειες ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια υπάρχει αναλυτική αναφορά του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε καθώς και ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες του.       

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αφιλοκερδώς, με χαρά και προθυμία που πραγματικά συγκινεί, πλήθος τοπικών καλλιτεχνών, τραγουδιστές και μουσικοί, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είδαν θετικά την πρότασή μας και το σκεπτικό της εκδήλωσης.

Εξίσου συγκινητικό μάλιστα ήταν το γεγονός ότι πολλοί τοπικοί καλλιτέχνες, με δική τους πρωτοβουλία, αφού έμαθαν ότι έχει προγραμματιστεί αυτή η εκδήλωση ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν προκειμένου να ενισχύσουν και αυτοί την προσπάθειά μας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω αυξημένης συμμετοχής μουσικών σχημάτων ήταν να φτάσουμε στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και το ενδιαφέρον και το κέφι να παραμένουν αμείωτα καθώς ακόμη  εμφανιζόντουσαν στην πίστα νέοι καλλιτέχνες.

Ο «οικονομικός απολογισμός» της βραδιάς έχει ως εξής: Η τιμή της πρόσκλησης ήταν 10 ευρώ εκ των οποίων τα πέντε ευρώ  «πήγαιναν» στο κατάστημα που φιλοξένησε την εκδήλωση και τα υπόλοιπα πέντε στον διοργανωτή της εκδήλωσης. Στην είσοδο του καταστήματος συνολικά «κόπηκαν» 304 κάρτες ενώ διατέθηκαν και 12 κάρτες οι αγοραστές των οποίων δεν ήρθαν τελικά στην εκδήλωση. Από τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει ότι το ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε για το σκοπό της εκδήλωσης είναι 1.640 ευρώ (304 κάρτες χ 5 ευρώ  + 12 κάρτες χ 10 ευρώ).

Για την κατανομή του παραπάνω ποσού στα φιλόπτωχα ταμεία λήφθηκαν υπόψη αφενός οι ανάγκες και η δραστηριότητα του κάθε φιλόπτωχου ταμείου και αφετέρου ο βαθμός που καθένα από αυτά συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Έτσι, το ποσό των 1.640 ευρώ διατέθηκε ως εξής:

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο

Ποσό

Αγίου Αθανασίου Κουφαλίων

300,00 ευρώ

Αγίου Γεωργίου Κουφαλίων

200,00 ευρώ

Αγίου Τρύφωνα Κουφαλίων

200,00 ευρώ

Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσημβρίας

200,00 ευρώ

Παναγίας Ρευματοκρατούσης Γέφυρας

200,00 ευρώ

Αγίου Γεωργίου Παρθενίου

130,00 ευρώ

Αγίου Δημητρίου Μ. Μοναστηρίου

130,00 ευρώ

Αγίου Νικολάου Βαθυλάκκου

130,00 ευρώ

ΓΑΣ Κουφαλίων  (Διοργανωτής της εκδήλωσης για φορολογικούς λόγους)

150,00 ευρώ

Σύνολο

1.640,00 ευρώ

 

Τα παραστατικά βάσει των οποίων διατέθηκαν τα παραπάνω ποσά είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στις σελίδες 6 και 7 του τρέχοντος φύλλου της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ", το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις