Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Σχετικά με την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στα Κουφάλια
1683 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012
22:02

Τις τελευταίες ημέρες έχει συζητηθεί έντονα το γεγονός ότι ο Δήμος μας έμεινε χωρίς αίθουσα συνεδριάσεων ύστερα από την εντολή που έδωσε ο Δήμαρχος να «ξηλωθεί» η αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε γραφεία για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η απόφαση για μετατροπή της υπάρχουσας αίθουσας σε γραφεία είχε ληφθεί εδώ και μήνες αλλά είχε ως προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί προηγουμένως νέα σύγχρονη αίθουσα στον δεύτερο όροφο του ΚΑΠΗ Κουφαλίων, κάτι που μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, όταν «ξηλώθηκε» η αίθουσα στο Δημαρχείο δεν είχε γίνει.  

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδρασή μου και την σύνταξη της παρακάτω επιστολής η οποία είχε παραλήπτη τον Δήμαρχο και κοινοποιήθηκε στα μέλη της διοικούσας παράταξης.

 

Προκειμένου ο Δημότης – αναγνώστης του blog να έχει άποψη για την εικόνα που παρουσίαζαν οι δύο αίθουσες την στιγμή που κατατέθηκε η παραπάνω επιστολή αναρτώ τις παρακάτω φωτογραφίες:

 

Ο χώρος του Δημαρχείου στον οποίο πραγματοποιούνταν μέχρι πρότινος οι συνεδριάσεις 

 

Δύο όψεις της αίθουσας στο ΚΑΠΗ Κουφαλίων, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί η νέα αίθουσα συνεδριάσεων

 

Θα πρέπει, επίσης, να τονισθεί ότι η διεξαγωγή της συνεδρίασης σε κάποια από τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου δεν είναι εφικτή τόσο για πρακτικούς όσο και για νομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, αφενός δεν υπάρχει αίθουσα που να μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς 33 δημοτικούς συμβούλους, 10 και πλέον εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων και τις δεκάδες των συνδημοτών μας, οι οποίοι πολλές φορές υπερβαίνουν και τους 100, που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις και αφετέρου, η διάταξη του Νόμου που αναφέρεται στον χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει, εκτός της έδρας του, στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, ύστερα από απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών του». Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να ορίζει κάποιον άλλον χώρο ως χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης, καθώς τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ο Πρόεδρός του ήταν ανενημέρωτοι μέχρι την Τετάρτη το πρωί, κάτι που σημαίνει ότι εαν αυθαίρετα πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνεδρίαση ολόκληρη η συνεδρίαση και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτήν θα κινδυνεύουν με ακύρωση καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τις διατάξεις νομοθεσία.

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις