Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Ημερίδα με θέμα τα Ανατολικορωμυλιώτικα Γλωσσικά Ιδιώματα διοργανώνει η νεολαία της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.
1067 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012
13:45

Ημερίδα με θέμα «Ανατολικορωμυλιώτικα Γλωσσικά Ιδιώματα, η Διαχρονική τους Αξία στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Βόρειας Θράκης» και εισηγητή τον κ. Παύλο Αλμπανούδη, Διδάκτωρα Φιλολογίας (Γλωσσολόγο – Διαλεκτολόγο), μελετητή της αναλικορωμυλιώτικης γλωσσικής παράδοσης διοργανώνει η Νεολαία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.) το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στον χώρο της συνεδριακής αίθουσας του NOESIS / ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ.  Ζητώντας από την κα Ευδοκία Παπαχρηστούδη, εκπαιδευτικό και υπεύθυνη της νεολαίας της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. να μας μιλήσει για την συγκεκριμένη εκδήλωση μας λέει: «Παράδοση δεν είναι μόνο ο χορός και το τραγούδι, αλλά και η ιστορία,  η τέχνη, η λογοτεχνία, η γλώσσα  των παππούδων μας, όπου από όλα αυτά αντλούμε δύναμη καθώς φτάνουμε στις ρίζες μας και στις αξίες των προγόνων μας. Επιθυμία της Νεολαίας μας είναι να πραγματοποιηθεί μια σειρά σχετικών με τα παραπάνω θέματα, ημερίδων, ξεκινώντας πρωτίστως με την ΓΛΩΣΣΑ».

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει βιωματική προσέγγιση της γλώσσας, σύντομα θεατρικά δρώμενα, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να δει την διαφορά των γλωσσικών ιδιωμάτων από τόπο σε τόπο στην Ανατολική Ρωμυλία, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από την Αλλοτινή Πατρίδα των Προγόνων μας και θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική (γκάιντα, ακορντεόν, φλογέρα, καβάλι) από καταξιωμένους Ανατολικορωμυλιώτες Μουσικούς.

Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης όσοι φορείς ή ιδιώτες ενδιαφέρονται μπορούν να εκθέσουν, με δική τους ευθύνη, λαογραφικό ή πνευματικό υλικό (βιβλία, cd, έργα τέχνης κλπ) σχετικό με την Ανατολική Ρωμυλία. 

Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει  δεξίωση στον όμορφο χώρο δεξιώσεων, που  βρίσκεται  δίπλα στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ με θέα τα φώτα της Θεσσαλονίκης και τον Θερμαϊκό.

«Σημαντικό είναι δε», προσθέτει η κα Παπαχρηστούδη, «να σημειωθεί πως η Νεολαία θα ετοιμάσει παράλληλα και ένα, μπουφέ με Ανατολικορωμυλιώτικα Εδέσματα παρουσιάζοντάς τα στα γλωσσικά ιδιώματα των παππούδων μας!»

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6974840547  και 6973628596.

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις