Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


"Η Μεσημβρία της Ρωμιοσύνης" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
853 αναγνώστες
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012
09:19

Το πανόραμα της ρωμιοσύνης με ιστορικά στοιχεία, ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια από το 1810 μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, το έτος Κυριακού Κουμπάρη και τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και έλαβαν μέρος 150 χορευτές και συντελεστές του Πολιτιστικού Συλλόγου με παρουσιαστές τον Αλέξη Κωστάλα και την Μαρία Λαδά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην βυζαντινή Μεσημβρία του Εύξεινου Πόντου από την ομιλήτρια κ. Αναστασία Τούρτα (Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων - επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού), αλλά και στον Μεσημβρινό εθνικό ευεργέτη Κυριακό Κουμπάρη και στον Φίλιππο Νίκογλου από τον Επίκουρο καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Ιάκωβο Μιχαηλίδη.

Τα θεατρικά δρώμενα, οι χοροί και τα τραγούδια μας ταξίδεψαν από τη Μεσημβρία του Εύξεινου Πόντου του 1810 στην Κωνσταντινούπολη του 1818, όπου μυείται στην Φιλική Εταιρεία ο Κυριακός Κουμπάρης, ανεβήκαμε στην Οδησσό του 1821 με την έναρξη της επανάστασης και μπήκαμε μαζί με τα νικηφόρα ελληνικά στρατεύματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1912 μετά την πολύτιμη πληροφορία του Φίλιππου Νίκογλου που αλλάζει την ιστορία και δικαιώνει τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επανήλθαν στη μνήμη μας ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις