Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Το 15ο φύλλο της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ"
987 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012
20:39

Ακολουθεί το "Σημείωμα του Εκδότη" του 15ου φύλλου της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" καθώς και το εξώφυλλο του συγκεκριμένου φύλλου.

Από εδώ issuu.com/enotita/docs/15th  μπορείτε να "ξεφυλίσσετε" ηλεκτρονικά την εφημερίδα.

 

Σημείωμα του Εκδότη

Ήδη βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της σκληρής πολιτικής των περικοπών των εισοδημάτων μας και της αύξησης των φόρων και η διαίρεση των πολιτικών κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά φαίνεται ότι παγιώθηκε για τα καλά και θα χαρακτηρίζει τα επόμενα χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας. Τα μεν μνημονιακά κόμματα θεωρούν τη συμμόρφωση με τις επιταγές των μνημονίων αναγκαίο κακό τα δε αντιμνημονιακά τη θεωρούν προδοσία.

Επειδή φαίνεται ήδη ότι η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη και απαιτητική από τις διαχωριστικές γραμμές που αρέσκονται να τραβάνε για λόγους εντυπωσιασμού οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, και οι δύο πλευρές, δηλαδή και τα μνημονιακά και τα αντιμνημονιακά κόμματα πρέπει να επανεξετάσουν τη συμπεριφορά τους και να υποστηρίζουν απόψεις λογικότερες και πιο συμφέρουσες για την ελληνική κοινωνία.

Από τη μία πλευρά τα μνημονιακά κόμματα, εφ' όσον έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η μονόπλευρη λιτότητα οδηγεί μόνο στη φτώχεια και όχι στην ανάπτυξη και αφού ήδη ο ελληνικός λαός έδωσε και, όπως φαίνεται θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να δίνει σημαντικό μέρος των χρημάτων του για την πληρωμή των δανείων, πρέπει να εξηγήσουν στους διεθνείς δανειστές και ιδίως στην πολιτική ηγεσία των ισχυρών κρατών ότι πρωτεύει η ικανοποίηση των βασικότερων αναγκών του λαού που ζει στη χώρα αυτή και έπεται η αποπληρωμή των δανείων. Πρέπει να εξηγήσουν ότι η χώρα είναι ένα μεγάλο υπερχρεωμένο νοικοκυριό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όπως, δηλαδή, αντιμετωπίζει η εσωτερική νομοθεσία τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρέπει να διευκρινίσουν αποφασιστικά ότι στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να ζήσουμε καταστάσεις αραβικής άνοιξης και να δημιουργηθεί μία εστία αστάθειας στην Ευρώπη, η οποία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες φτωχές χώρες της περιοχής και θα ταλαιπωρήσει το δυτικό κόσμο για πολλά χρόνια. Οι οικονομικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν αναγκαστικά αλλά πλέον οι διαπραγματεύσεις πρέπει να είναι πρωτίστως πολιτικές με τις ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς με σκοπό την σταδιακή απαγκίστρωση από τους δυσμενέστερους όρους των μνημονίων.

Από την άλλη πλευρά τα αντιμνημονιακά κόμματα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο σκληρός καταγγελτικός λόγος τους και η άρνηση συνεργασίας με τους διεθνείς δανειστές οδηγεί στην καταστροφή. Οι προτάσεις τους (μονομερής διαγραφή του χρέους, καταγγελία των μνημονίων, έξοδος από την ευρωζώνη) είναι ριζοσπαστικές και πολύ ελκυστικές για τον απελπισμένο λαό μας αλλά εάν υλοποιηθούν, είναι πιθανό να καταστραφούμε οικονομικά σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τώρα, να μετανιώνουμε για την αφροσύνη μας και να νοσταλγούμε την παρούσα κατάσταση. Οι αντιμνημονιακοί πολιτικοί δεν εξηγούν, πώς θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη των χρημάτων, των απαραίτητων πρώτων υλών για την παραγωγή ηλεκτρισμού, των φαρμάκων και των αναγκαίων μέσων για τη λειτουργία των νοσοκομείων αμέσως μόλις καταγγείλουν τα μνημόνια και παύσουμε να λαμβάνουμε από τους ξένους τις περίφημες χρηματικές δόσεις. Πρέπει επομένως, να επικεντρώσουν την κριτική τους στα πιο άδικα μέτρα των μνημονίων και στις πιο παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, ώστε από τη θέση της αντιπολίτευσης να βοηθούν την εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία, όταν διαπραγματεύεται στο εξωτερικό θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι κανένα ελληνικό κόμμα δεν υποστηρίζει τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές και ότι πρέπει να βρεθεί καλύτερη λύση.

Η διχαστική συμπεριφορά των πολιτικών μπορεί να αποβεί καταστροφική. Προσηλώνονται σαν μικρά παιδιά στο άσπρο ή στο μαύρο και αδυνατούν να ξεχωρίσουν το ενδιάμεσο γκρίζο που πολλές φορές είναι αναγκαία επιλογή, διότι στις δυσκολίες μας βγάζει από την αμηχανία. Επιτέλους, πρέπει να παύσει το ένα κόμμα να είναι εχθρός του άλλου. Εχθρός είναι η φτώχεια που ήδη για πολλούς ήλθε και για άλλους έρχεται και απέναντί μας είναι οι διεθνείς δανειστές που επιθυμούν να πάρουν από εμάς όσο το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιών μας. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί ανδρεία και έντιμη στάση των κομμάτων, μετριοπάθεια έναντι αλλήλων και εφευρετικότητα. Εάν οι πολιτικοί μείνουν εγκλωβισμένοι στις άκαμπτες αντιλήψεις και στον εγωισμό τους, η χώρα μας θα γίνει σαν τους φτωχότερους γείτονές της.

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις