Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο φύλλο της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ"
955 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
22:46

Κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο φύλλο της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ", το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:issuu.com/enotita/docs/16_s

Επίσης, από τα σημεία διανομής της εφημερίδας διατίθεται δωρεάν και το "Ημερολόγιο - Εορτολόγιο 2013", το οποίο επιμελήθηκα πρόσφατα και στο οποίο υπάρχει συνοπτικά η ιστορία όλων των κοινοτήτων του Δήμου μας.  

Ακολουθεί το "Σημείωμα του Εκδότη" του 16ου φύλλου της εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" καθώς και το εξώφυλλο του παραπάνω ημερολογίου:

 

Σημείωμα του Εκδότη

Η όλο και μεγαλύτερη μείωση του εθνικού πλούτου, των περιουσιών και των εισοδημάτων των Ελλήνων επαναφέρει επιτακτική την ανάγκη μείωσης του αριθμού των βουλευτών. Ο ολοένα φτωχότερος ελληνικός λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρηματοδοτεί ένα πολυάριθμο και πολυέξοδο κοινοβούλιο.

Ο αριθμός των βουλευτών είναι δυσανάλογα μεγάλος με τον πληθυσμό της χώρας συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην περίπτωση της Ελλάδος αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ύπαρξη πολλών βουλευτών δεν αναβαθμίζει την ποιότητα του πολιτεύματος ούτε προάγει το λαϊκό συμφέρον. Οι 300 βουλευτές δεν νομοθετούν σοφότερα από ότι εάν ήταν 200. Οι μισοί απολογούνται ότι ψηφίζουν, επειδή δέχονται αφόρητες πιέσεις ή επειδή τους έπεισαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας για τη χώρα και οι άλλοι μισοί τους κατηγορούν ως προδότες. Οι ομολογίες του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και του τωρινού υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη ότι υπογράφει νόμους που αποφάσισαν άλλοι χωρίς να τον ρωτήσουν δεν είναι εξαιρέσεις αλλά ισχύουν για τους περισσότερους βουλευτές.

Η μείωση των βουλευτών κατά 100 επιτρέπεται από το Σύνταγμα και θα επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων, που θα μπορούσαν να διατεθούν, για να μην κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία. Εφ’ όσον οι βουλευτές επιβάλλουν θυσίες στο λαό για το καλό του, πρέπει πρώτα αυτοί να δείξουν αυτοθυσία και να ψηφίσουν οι ίδιοι όχι μόνο την περικοπή των αποδοχών αλλά και τη μείωση των θέσεών τους. Οι απολύσεις που επιβάλλουν στους μισθωτούς, αν όντως είναι αναγκαίες για τη σωτηρία της χώρας, πρέπει να συνοδευτούν και από απώλεια των δικών τους βουλευτικών εδρών. Στις δύσκολες στιγμές η κοινωνία τελικά ακολουθεί όποιον δίνει το καλό παράδειγμα.

Ο λαός αγανακτεί με τα έξοδα της Βουλής και υπάρχει το ενδεχόμενο να τη βάλει στο στόχαστρο, όπως παλαιότερα το παλάτι. Πριν από δεκαετίες η νεολαία της αριστεράς διαδήλωνε φωνάζοντας «Προίκα στην παιδεία και όχι στη Σοφία» εννοώντας την ελληνίδα τότε πριγκίπισσα και νυν βασίλισσα της Ισπανίας. Αν αρχίσουν οι σημερινοί διαδηλωτές να εκφωνούν ανάλογα συνθήματα, το μέλλον του πολιτεύματος θα είναι αβέβαιο. Για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων πρέπει με αυταπάρνηση να θυσιασθεί μεγάλο μέρος των βουλευτικών θώκων και πολλοί πολιτικοί να εγκαταλείψουν τα δημόσια αξιώματα και να επιστρέψουν στο σπίτι και στην εργασία τους.

Η ύπαρξη ενός πληθωρικού, δαπανηρού και αντιπαραγωγικού κοινοβουλίου σε μία φτωχή χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, κλειστές επιχειρήσεις και συρρικνωμένο δημόσιο τομέα είναι χαρακτηριστικό υπανάπτυκτου κράτους.

Το εξώφυλλο του Ημερολογίου με την ιστορία των κοινοτήτων του Δήμου Χαλκηδόνος

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις