Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Η σημερινή τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την λήξη της θητείας μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
1744 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013
21:56

Σήμερα το πρωί συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, όπως και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας,  για την εκλογή νέου Προεδρείου. Αν και ο υποψήφιος για την θέση του Προέδρου ήταν ένας και μοναδικός, ο κ. Ταξιάρχης, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή η εκλογή του καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Έτσι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί και την επόμενη Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση στις 31 Δεκεμβρίου 2012 η θητεία μου ολοκληρώθηκε και με αφορμή την ολοκλήρωσή της προέβην σήμερα στην ακόλουθη τοποθέτηση:   

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,

Όταν πριν από δύο χρόνια εξελέγην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα δεσμευθεί απέναντί σας, ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ασκήσω τα καθήκοντά μου με υψηλό αίσθημα αντικειμενικότητας, αμεροληψίας, συνέπειας και δικαιοσύνης.

Η προεδρία σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αποτελείται από 33 δημοτικούς συμβούλους και 14 προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι μάλιστα κληθήκαμε για πρώτη φορά να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε στα πλαίσια ενός ενιαίου Δήμου, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο σε όλους μας.

Κληθήκαμε, λοιπόν, να συνεργαστούμε σε ένα νέο και δυσκολότερο περιβάλλον από αυτό, στο οποίο λειτουργούσαμε μέχρι πρότινος. Πιστεύοντας ότι χρέος κάθε δημοτικού συμβούλου και ιδιαίτερα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να υπηρετεί το θεσμό με ευρύτητα πνεύματος και μακριά από τοπικιστικές και παραταξιακές νοοτροπίες, παρείχα κατά τα δύο χρόνια της θητείας μου σε όλους ανεξαιρέτως, δημοτικούς συμβούλους και δημότες, όποιο έγγραφο μου ζήτησαν, χωρίς να αναγκάσω κανέναν  να απευθυνθεί στην Εισαγγελία. Πριν από κάθε συνεδρίαση φρόντιζα εγκαίρως να δίνω τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα στην ημέρα και ώρα της συνεδρίασης, ώστε να μπορεί να παρευρεθεί, όποιος δημότης επιθυμούσε. Επέμενα να θέτω τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ανάλογα με τη σημασία τους και το χρόνο που απαιτούσε το καθένα, για να συζητηθεί, και όχι να αφήνω τα σημαντικά θέματα για το τέλος, ώστε να μην υπάρχει ακροατήριο λόγω παρέλευσης της ώρας και να μην γίνεται αντιληπτό στο ευρύ κοινό, τί ακριβώς ψηφίστηκε. Δεν δέχθηκα να θέσω προς συζήτηση θέματα, τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου και θα εξέθεταν ηθικά και νομικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος, δεν δίστασα να θεσπίσω το δεκάλεπτο του δημότη, κατά τη διάρκεια του οποίου κάθε δημότης είχε τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του, τον προβληματισμό ή την πρότασή του για κάποιο συγκεκριμένο θέμα που τον αφορούσε και σχετιζόταν με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ότι μεγάλο μέρος της αμοιβής που εισέπραττα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το διέθετα για την ανάδειξη και καταγραφή της ιστορίας και λαογραφίας του Δήμου μας και γενικότερα για την τόνωση της πνευματικής ζωής του τόπου μας, είμαι βέβαιος ότι δικαίωσαν τους συνδημότες μας, οι οποίοι με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο με χίλιες και πλέον ψήφους. Τους διαβεβαιώνω δε ότι με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι θα συνεχίσω να εργάζομαι και στο μέλλον, διότι πεποίθησή μου είναι ότι δεν δίνουν οι θέσεις αξία στους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι δίνουν αξία σε αυτές.

Βέβαια κάθε τι καινούργιο δέχεται πόλεμο. Δέχεται πόλεμο από τα πρόσωπα εκείνα που επί σειρά ετών επιβιώνουν προσκολλημένα στην κάθε εξουσία. Γιατί η εξουσία για την εξουσία είναι η πρακτική τους.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια και να τους διαβεβαιώσω ότι τα τυχόν λάθη που διέπραξα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν εσκεμμένα.

Ευχαριστίες θέλω να απευθύνω, επίσης, προς τους εργαζομένους του Δήμου μας, οι οποίοι πάντοτε με προθυμία συνέβαλλαν στην άσκηση των καθηκόντων μου. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω την Ιωάννα Γεωργιάδου, πρακτικογράφο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επί δύο χρόνια κατέβαλλε τιτάνια πραγματικά προσπάθεια, διότι πολλές φορές αναγκαζόταν να παραμένει στην εργασία της ολόκληρη την ημέρα και μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς πρόσθετες αποδοχές, προκειμένου να ανταποκριθεί στο δύσκολο και ογκώδες έργο της.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μπίκο για την πρότασή του να συμμετάσχω στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ως αναπληρωματικό μέλος και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως τακτικό μέλος. Επίσης, μου πρότεινε και τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Πολιτισμού. Δεν δέχθηκα να καταλάβω καμία από τις τρεις παραπάνω θέσεις, διότι πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέλη της παράταξής μας.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις