Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Σε Τουλούζη και Κωνσταντινούπολη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας
2357 αναγνώστες
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013
22:42

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας είχε την χαρά, πριν από έναν περίπου μήνα, να παρευρεθεί με μια χορευτική του ομάδα στην Τουλούζη της Γαλλίας, προσκεκλημένος από τον Ελληνογαλλικό σύλλογο «Ελληνικοί Ορίζοντες», που σαν στόχο έχει να αναδείξει και να διαδώσει στο εξωτερικό τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας συμμετείχε σε μια εκδήλωση σε σχολείο της Τουλούζης, σε σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών όπου 30 Γάλλοι διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Θράκης, των Κυκλάδων και της Κωνσταντινούπολης. Μετά το σεμινάριο ακολούθησε ελληνική βραδιά και 400 Γάλλοι δοκίμασαν τσίπουρο Μεσημβρίας και διάφορα ελληνικά εδέσματα.

Όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Νέας Μεσημβρίας Λευτέρης Μαργαρίτης «αξίζει να σημειωθεί πως καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του συλλόγου στην Γαλλία εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της βουλευτού του Γαλλικού κοινοβουλίου κας Francoise Imber, η οποία ήταν εκεί για ό,τι χρειαστεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο πολιτισμός ανοίγει δρόμους εκεί που η πολιτική δυσκολεύεται.  Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες, που μας έδειξε για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα είναι ζωντανή στο εξωτερικό πως τη σέβονται και την αγαπούν κι αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε».

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσία του συλλόγου στην Γαλλία.

 

 

Στο μεταξύ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας βρέθηκε, αρχές Μαρτίου, και στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου στο 4ο διεθνές φεστιβάλ που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο.

Στα πλαίσια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις 7 Μαρτίου στο Πατριαρχείο, όπου ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος δέχτηκε τον πρόεδρο του συλλόγου κ Λευτέρη Μαργαρίτη, επικεφαλής της διοίκησης, και μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και ενημερώθηκε για την πλούσια δράση του συλλόγου.

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε με θερμά λόγια για τη Νέα Μεσημβρία και για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του συλλόγου. Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε στην φιλοξενία της ιερής θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Μεγαριώτισσας στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2011.

Όπως μας ενημερώνει ο Λευτέρης Μαργαρίτης στο τέλος της επίσκεψης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 31 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας, ο Παναγιότατος κ.κ Βαρθολομαίος του επέδωσε επιστολή με εγκάρδιες ευχαριστίες και ευχές για συνέχιση του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του συλλόγου προς την κοινωνία.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσία του συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη. 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις