Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


FACEBOOK – Πολύτιμο εργαλείο ή απειλή;
845 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013
08:17

 

 

Της Ευαγγελίας Γαζιάλη – Δορούκα, ιδιοκτήτριας του Κέντρου Πληροφορικής Net Line στα Κουφάλια

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ στις 4 Φεβρουαρίου το 2004, τότε φοιτητής του Χάρβαρντ έγραψε ιστορία δημιουργώντας το facebook και εισάγοντας έτσι έναν τελείως διαφορετικό και συναρπαστικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Σήμερα αριθμεί εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτού του είδους η επικοινωνία βρήκε πολλούς υποστηριχτές αλλά και πολέμιους. Θεωρώ ότι ο τρόπος χρήσης είναι αυτός που το καθιστά πότε ωφέλιμο και πότε βλαβερό. Όταν το χρησιμοποιούμε για να:
- προωθήσουμε την εργασία μας,
- διευρύνουμε τις δημόσιες σχέσεις μας,
- ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις
- βρούμε τους παλαιούς συμμαθητές, συμφοιτητές και φίλους χαμένους από χρόνια
τότε σαφώς και το FB αποδεικνύεται χρήσιμο, αποδοτικό και σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας. Ας μην ξεχνάμε ότι για άτομα που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή άτομα με κινητικές δυσκολίες αποτελεί ίσως τον μοναδικό τρόπο διασκέδασης και κοινωνικής συναναστροφής.

Απ’ την άλλη πλευρά οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ύπουλοι.
- Τα προσωπικά δεδομένα που απερίσκεπτα οι ίδιοι δημοσιεύουμε (φωτογραφίες, τηλέφωνα, πληροφορίες) μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν παράνομα από οποιονδήποτε χρήστη.
- Οι έφηβοι χρήστες και τα παιδιά είναι πιθανόν να πέσουν θύματα εκφοβισμού από συνομήλικους τους (Cyber-bullying) ή να παρενοχληθούν από μεγαλύτερους.
- Η επαγγελματική μας ζωή μπορεί να θιγεί από το ανάλαφρο στυλ που διατηρούμε στο προφίλ μας και να πληγεί η αξιοπιστία μας.
- Οι διαπροσωπικές σχέσεις περιορίζονται γιατί πλέον δεν έχουμε χρόνο για συναντήσεις αφού τις περισσότερες ώρες τις περνάμε μιλώντας με τους πολλούς άγνωστους εικονικούς μας φίλους.

Πολλοί νομίζοντας ότι το άτομο που συνομιλεί είναι και αυτό που φαίνεται, κανονίζουν προσωπικά ραντεβού θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. αλλά και την ψυχική τους υγεία, όταν θα ανακαλύψουν με απογοήτευση, πράγμα που συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ότι ο τύπος/σα καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε.

Επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο www.gymormylia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html και παρακολουθήστε τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους ΑΝΑΜ (στα χαλκιδικιώτικα Ανάμ = νίλα - μεγάλη ατυχία που θα μείνει στα χρονικά) που δημιούργησαν οι μαθητές της περσινής Α΄ Λυκείου Ορμύλιας και αποδίδουν με ένα χιουμοριστικό τρόπο την περίπτωση που προαναφέραμε.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι φανατικοί και πολύωροι χρήστες δεν είναι όπως θα νομίζαμε μόνο παιδιά ή έφηβοι αλλά και ενήλικες χρήστες που ξοδεύουν ατέλειωτες ώρες για να ανεβάζουν φωτογραφίες στο προφίλ τους, να δημοσιεύουν σχόλια, φιλοσοφημένα λόγια, έξυπνες ατάκες στον «τοίχο» που φυσικά τα βλέπει και.. ο φίλος ..του φίλου ..του φίλου μας στερώντας έτσι χρόνο από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τότε ΝΑΙ!

Το Facebook
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις