Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Ρεπορτάζ από την χθεσινή εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στα Γιαννιτσά
1598 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013
19:13

Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με τίτλο: «ΔΕΥΤΕ ΕΡΓΑΣΩΜΕΘΑ ΕΝ ΤΩ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΙ».

Στο πρώτο μέρος της Εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν θεολογικά ύμνοι του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τον Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρ.Θ.) μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής. Τους ύμνους απέδωσε ο Χορός της Σχολής αποτελούμενος κυρίως από καθηγητές και μαθητές της υπό τη διεύθυνση του νέου Διευθυντή της κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου, Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής.

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης τιμήθηκε ο απερχόμενος Διευθυντής της Πρωτοψάλτης, Μουσικοδιδάσκαλος και Συγγραφέας κ. Αντώνιος Γ. Πατρώνας, Άρχοντας Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ απευθυνόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο παρατήρησε το ανθρωπίνως αναπόφευκτο του τέλους αυτού του κύκλου της διακονίας του εξαίροντας την πολύτιμη προσφορά του όσον αφορά στην ίδρυση και τη λειτουργία της Σχολής. Τόνισε όμως ότι προσφορά της διδασκαλίας και της διακονίας του αναλογίου, στην οποία ήδη διέπρεψε αφήνοντας πλειάδα μαθητών, δεν σταματά ποτέ, σύμφωνα με το ψαλμικό: «ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω». Επέδωσε στον κ. Α. Πατρώνα λιθοαγιογραφία και αναμνηστική πλακέτα με την επιγραφή:

«Στον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη, Καθηγητή και Συγγραφέα Κύριο Αντώνιο Γ. Πατρώνα, Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ για την πολύτιμη συμβολή του στην ίδρυση και την λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως ως πρώτου Διευθυντού αυτής και για την ακάματη προσφορά του στην καλλιέργεια της Υμνωδίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας»

Λαμβάνοντας τον λόγο σε κλίμα συγκίνησης ο τιμώμενος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο, στους συντελεστές της εκδήλωσης -εξαίροντας μάλιστα την άριστη παρουσία του Χορού- και σε όλους τους συντελεστές της συνολικής πορείας του: την οικογένειά του, τους διδασκάλους του αλλά και τους πολυπληθείς μαθητές του, τους οποίους και προέτρεψε να καλλιεργήσουν την ιερά τέχνη της υμνωδίας, όπως τη διδάχθηκαν. Επισφράγισε μάλιστα τον λόγο του ψάλλοντας το δοξαστικό της Κυριακής του Ασώτου «Πάτερ αγαθέ...» συνοδευόμενος από τον Χορό της Σχολής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός», ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αφοσίωση και την συστηματικότητα που διαπίστωσε στην ενασχόληση του τιμωμένου με το έργο της διδασκαλίας της Βυζαντινής Μουσικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των Αποφοιτηρίου, Πτυχίων και Διπλώματος σε αποφοίτους της Σχολής του διδακτικού έτους 2011-12 από τον Σεβασμιώτατο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

 

Κείμενο: Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας 

Φωτογραφίες: Στούντιο Κ. Παπαδόπουλος

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις