Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Παγκόσμιοι ή Παγκοσμιοποιημένοι;
844 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013
20:53

Του π. Θεμιστοκλή Ιασονίδη

Μελετώντας την ακολουθία του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου εντόπισα στο κοντάκιό του την φράση «χαίροις πάτερ παγκόσμιε», γεγονός που με ώθησε στην συγγραφή των κατωτέρω σκέψεων. (Βέβαια, το επίθετο «παγκόσμιος» δόθηκε και σε άλλους αγίους, ενώ στην πραγματικότητα αρμόζει σ’ όλους τους αγίους.)
Ποια όμως η διαφορά μεταξύ του παγκόσμιου και του παγκοσμοποιημένου ανθρώπου;
Παγκόσμιος γίνεται κάποιος όταν ανοίγει την καρδιά του στον Θεό και στην εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο. Όταν προσεύχεται για όσους τον αγαπούν αλλά και για όσους τον μισούν, για όσους βρίσκονται σε ανάγκη δίπλα του αλλά και μακριά του, στην άλλη άκρη της γης. Όταν γίνεται «τοις πάσι τα πάντα» χωρίς όμως να χάνει την προσωπικότητά του.
Εξ’ εναντίας παγκοσμοποιημένος γίνεται κάποιος όταν αφομοιώνει αδιάκριτα ότι βλέπει στους άλλους, όταν ζει με τους κανόνες που του υπαγορεύει η παγκόσμια «ανήθικη» ηθική, όταν κινείται στους ρυθμούς της «νέας εποχής», της εποχής που διδάσκει ότι ο καθένας μας είναι από μόνος του Θεός χωρίς την ανάγκη του αληθινού Θεού.
Η επιλογή του να γίνουμε παγκόσμιοι ή παγκοσμοποιημένοι ανήκει στον καθένα από εμάς που πλάστηκε ελεύθερος από τον Θεό, ο οποίος δημιούργησε τον ορατό και αόρατο κόσμο με μόνο κίνητρο την αγάπη του προς όλους εμάς.

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις