Πλαγάκος Κώστας - Κουφάλια
Οποιοσδήποτε τοπικός φορέας ή ιδιώτης επιθυμεί να προβάλλει κάποια δραστηριότητά του, ή κάποια εκδήλωση που διοργανώνει, στο blog: http://koufalia.capitalblogs.gr δεν έχει παρά να μας ενημερώσει σχετικά στο Τηλ.&Fax:2391053356 ή στο mail: plagakos@yahoo.gr
Λίγα λόγια για εμένα
Ελεύθερος Επαγγελματίας (Οικονομολόγος-Λογιστής) στην πόλη των Κουφαλίων. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κουφαλίων αρχικά (2007-2010) και Χαλκηδόνος στη συνέχεια (2011-2014). Ασχολούμενος ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία - αρθρογραφία εξέδιδα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2013 την τοπική εφημερίδα "ΕΝΟΤΗΤΑ". Έτος γέννησης 1978.
Σύνδεσμοι
·Δείτε όλα τα φύλλα της τοπικής εφημερίδας "ΕΝΟΤΗΤΑ" εδώ
·Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26/10/2008)
·Σκέψεις για την πιστωτική πολιτική των τραπεζών και τις σχέσεις τους με το ελληνικό δημόσιο ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 30/04/2011)
·Καταστροφική για την εθνική μας οικονομία ενδεχόμενη έξοδος από τη ζώνη του ευρώ ("ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 15/05/2011)
·"Συμπαραστάτης του δημότη": Ευρύτερες συναινέσεις ή μονοκομματικές επιλογές;
·Προς αναζήτηση νέας ιδεολογίας
·Τα αίτια ύπαρξης και επιβίωσης των πολιτικών κομμάτων και το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους
·Ηθικά και οικονομικά επιλήψιμη η απόφαση για συγκέντρωση αποδείξεων αξίας ίσης με το ήμισυ του εισοδήματος μας
·Η ανάγκη για μια νέα Σεισάχθεια
·Απόκτηση οικονομικής παιδείας για την αποφυγή νέας χρεοκοπίας
·Οικονομικός κύκλος ή αλλαγή κατηγορίας
·Ανάγκη,μέλλον και ηθική ("Karfitsa" 24/11/2012)
·Κατάργηση των κομματικών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Karfitsa" 16/02/2013)
·Οι τράπεζες θα πρέπει, και αυτές, να πληρώσουν την αφροσύνη τους ("Karfitsa" 02/03/2013)
·Ψωμί εισαγωγής;
·Ανασφάλιστη εργασία και...υποκρισία


Οι προτεραιότητες του Δημάρχου τους
872 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013
11:37

Ο συνδημότης μας Φώτης Κυριακίδης, οδοντίατρος, μου απέστειλε το παρακάτω άρθρο με τίτλο «Οι προτεραιότητες του Δημάρχου τους» προκειμένου να το αναρτήσω στο blog μου.


ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΣ

Του Φώτη Κυριακίδη, Οδοντίατρου
 

2.604 ευρώ συν 23 % ΦΠΑ χωρίζουν τα 130 παιδιά του Γυμνασίου - Λυκείου Προχώματος από το κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες τους στην άθληση και στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 300.000 ευρώ. Δεν λειτουργεί γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν έχει μια ρητινώδη επίστρωση στο δάπεδο, ώστε αυτό να μην αποτρίβεται. 2.604 ευρώ συν 23% ΦΠΑ υπολείπονται για να γίνει χρηστικό το κτήριο των 300.000 ευρώ. Κοντά στα δυο χρόνια τώρα τα 130 περίπου παιδιά του Γυμνασίου - Λυκείου Προχώματος γυμνάζονται κάτω από την βροχή και τον ήλιο, μέσα στον Βαρδάρη γιατί στον Δήμο των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων προϋπολογισμού, των πολλών πανηγυριών και των γλεντιών, των πολλών Ειδικών Συμβούλων και Γενικών Γραμματέων που αμείβονται για να υπηρετήσουν τις συμφωνίες και λοιπές ανάγκες του Δημάρχου, δεν περισσεύουν 2.604 ευρώ συν 23% ΦΠΑ προκειμένου να αποπερατωθεί το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου. Και θα μου πείτε αν ο Δήμος δεν έχει επιπλέον χρήματα; Τότε δεν βάζει ως προτεραιότητα να φτιάξει γραφεία για Γενικούς Γραμματείς και λοιπούς, μάλιστα με κόστος προκλητικό για τους καιρούς μας. 2.604 ευρώ θα στοίχιζε όλο το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου. 130 παιδιά και 1.000 κάτοικοι ενός οικισμού θα μπορούσαν να αθληθούν. 3.200 ευρώ για την οργάνωση ενός γραφείου για τις ανάγκες ίσως κάποιων ανθρώπων. 300 ευρώ θα στοιχίσει μόνο για μία καρέκλα. Για την αναδιοργάνωση των γραφείων ενόψει των αναγκών του γενικού γραμματέα, για τους 10 περίπου μήνες που θα μείνει ο κ. Γενικός θα μας στοιχίσει μόνο σε έπιπλα 350 ευρώ τον μηνά η κατά τα άλλα αμισθί εργασία του φίλου μας. Η συμπεριφορά αυτή δεν αντέχει σε κριτική. Δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική ποιότητα και την κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης και κυρίως του Δημάρχου. Τέσσερεις άνθρωποι στάθηκαν μπροστά σας μέσα στο γραφείο σας, να σας υπενθυμίσουν την υποχρέωση σας. Ο γυμνασιάρχης, ο γυμναστής, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας. Μπροστά σε όλους υποσχεθήκατε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μπει στις προμήθειες του Δήμου. Αλλά η προτεραιότητα σας ήταν άλλη… Λυπάμαι πολύ κύριε Δήμαρχε!!!
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
14 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Το παρόν blog δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 προκειμένου να αναρτώ σε αυτό τη δραστηριότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος καθώς και σκέψεις μου αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας αλλά και εργασίες μου αναφορικά με την ιστορία του τόπου μας. Σύντομα δόθηκε βήμα και στους φορείς του τόπου μας αλλά και σε ιδιώτες και εμπλουτίστηκε έτσι η θεματολογία του. Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή του γίνεται σε ερασιτεχνική βάση (όποτε δηλαδή υπάρχει χρόνος) και δε στοχεύω στην συστηματική δημοσιογραφική κάλυψη όλης της ειδησεογραφίας του Δήμου μας ούτε και στο κυνήγι της επισκεψιμότητας...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις